Interdisciplinaire projecten 'Project Impact'

Komend jaar (2024 - 2025) kun je als deelnemer aan het honoursprogramma 'Project Impact' kiezen tussen vijf verschillende interdisciplinaire projecten.

Aanbod 2024 - 2025

 • connected city

  Connected City

  Hoe kunnen kunst en verbeeldingskracht ingezet worden om antwoorden te vinden op maatschappelijke vraagstukken van deze tijd?

 • Night culture

  De waarde van de nacht

  Nachtcultuur is altijd een plek van verbinding geweest. Dit project richt zich op de sociale impact van nachtcultuur op steden en samenlevingen.

 • Duurzaamheid

  Naar een duurzame toekomst

  In de wetenschap dat we niet door kunnen gaan met het gebruik van onze steeds schaarser wordende grondstoffen en natuurlijke bronnen, proberen veel organisaties en bedrijven duurzamer te worden.

 • Rusland

  Russischtaligheid en loyaliteit in Europa

  Verschillende EU-landen hebben een aanzienlijke Russische minderheid. Sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 is de positie van deze Russischtalige minderheden opnieuw onderwerp van debat.

 • voeding

  Voeding van het volk

  Nederland heeft een voedingsprobleem. Fastfood is alomtegenwoordig en ook in supermarkten is het aanbod relatief ongezond. In dit project adviseren jullie het ministerie van VWS hoe de overheid een gezondere voedselomgeving in Nederland kan creëren.