Honoursstudenten overleggen met elkaar
Honoursstudenten overleggen met elkaar

Interdisciplinair honoursprogramma Building Bridges

Wil jij je verdiepen in actuele thema’s, samen met medestudenten van verschillende faculteiten? Kijken wat er speelt buiten de grenzen van je studie? De opgedane kennis tijdens je studie toepassen in de praktijk? En werken aan je vaardigheden en je persoonlijke ontwikkeling? Dan is het interdisciplinaire honoursprogramma ‘Building Bridges’ iets voor jou! In kleine groepen met intensieve begeleiding vorm jij een brede blik terwijl je in speciale thematische studio's en denktanks naar keuze nadenkt over bijvoorbeeld de Amerikaanse verkiezingen, foute kunst, energietransitie, en sport en gezondheid.

Het honoursprogramma Building Bridges brengt studenten samen van alle faculteiten van de Radboud Universiteit. Ieder met zijn eigen verhalen, denkbeelden, achtergrond en kwaliteiten. In deze diverse groep studenten ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Jullie komen meestal één keer per week samen, in de avond.

Wat brengt het Building Bridges programma jou? 

 • Deel kennis en wissel inzichten uit met studenten van allerlei disciplines
 • Leer samenwerken in een multidisciplinair team
 • Je ervaart de meerwaarde van jouw studie, omdat je jouw (specifieke) kennis toepast in een multidisciplinair team 
 • Werk in een inspirerende omgeving met medestudenten die gemotiveerd zijn en iets extra’s willen
 • Doe zelfstandig en doelgericht onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken voor een externe opdrachtgever
 • Krijg volop kansen voor persoonlijke groei
 • Neem de ruimte om je vaardigheden te ontwikkelen en verbeteren
 • Bereid je netwerk uit met medestudenten van allerlei studierichtingen
 • Ga op een meerdaagse studiereis in het buitenland en ontdek hoe andere landen omgaan met relevante wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken

Facts & figures

 • Duur 1 jaar, tijdens B2 of B3
 • Studiebelasting ± 2,5 contactuur per week en ± 3,5 uur flexibel inzetbaar
 • Start eind september
 • Taal Nederlands en Engels
 • Studiekosten geen

Programma

 

‘Wetenschap en samenleving’- dag

Studenten van alle honoursprogramma’s komen samen voor de ‘Wetenschap en Samenleving’-dag. Tijdens deze interactieve dag denken jullie samen na over wat ons bindt als academici, wat goede wetenschap is en over de rol van wetenschappers in de maatschappij aan de hand van een actueel thema.

Thematische studio

In het eerste semester kies je een thematische studio, bijvoorbeeld populisme en democratie of duurzaamheid. Een docent, expert op het vakgebied, neemt je mee in het onderwerp. Vervolgens onderzoek je samen met je begeleiders en medestudenten hoe verschillende wetenschappelijke disciplines naar het thema kijken. Tenslotte werk je met je medestudenten aan een groepsopdracht rondom het thema.

Naar het aanbod

Denktank

In het tweede semester neem je deel aan een denktank. Je werkt in een groep aan een complex, interdisciplinair vraagstuk van een externe opdrachtgever. Denk aan de duurzame campus of het belang van mentale gezondheid. De opdrachtgever leren jullie kennen tijdens een kick-off weekend. Voor de denktank gaan jullie een paar dagen op studiereis in het buitenland. De vorm van het eindproduct bepalen jullie, in samenspraak met de opdrachtgever, zelf. 

Meer over werken in een denktank

Vaardigheden

In het eerste semester kies je een vaardighedenmodule. Hierin richt je je op specifieke vaardigheden waarin jij je verder wilt ontwikkelen zoals storytelling, debatteren of creatief schrijven.

Overzicht vaardighedenmodules

Persoonlijke begeleiding

Het honoursprogramma Building Bridges is er voor jou! We helpen je om jouw doelen te bereiken en sluiten zo goed mogelijk aan bij jouw interesses. Gedurende het jaar gaan we regelmatig met je in gesprek over de voortgang. Centraal staan je eigen leerdoelen, je persoonlijke ontwikkeling, en de maatschappelijke projecten waaraan je werkt.

Contact

Voor meer informatie over het Interdisciplinair Honoursprogramma Building Bridges kun je contact opnemen met de programmaregisseur:

Heleen Loof
heleen.loof [at] ru.nl (heleen[dot]loof[at]ru[dot]nl)