Thematische studio's

Studenten die in 2024-2025 deelnemen aan het honoursprogramma Building Bridges kunnen kiezen uit vijf verschillende studio's. Bij twee studio's is de voertaal Engels en bij drie Nederlands.

Aanbod 2024-2025

 • verkiezing USA

  Amerikaanse verkiezingen 2024: democratie in gevaar?

  In deze studio krijgen studenten inzicht in de politieke situatie van de VS en passen ze, op basis van hun eigen studieachtergrond, hun kennis toe in een eindverslag over deze bijzonder spannende verkiezingen.

 • Hydro electric dam

  De gevaren van waterkracht

  In deze studio gaan we aan de hand van de kwestie van waterkrachtcentrales meer leren over de problemen van top-down modernisering, ecologische en sociale engineering.

 • Studio foute kunst

  Foute kunst, goed idee?

  In deze studio focussen we ons op 'foute kunst' binnen vijf verschillende domeinen: muziek, filosofie, strips, foto en architectuur.

 • Passende zorg

  Passende en betaalbare zorg

  In tien interactieve bijeenkomsten leer je wat onnodige zorg en praktijkvariatie is en hoe dit een relatie heeft met passende zorg en de betaalbaarheid van de zorg. Ook krijg je informatie vanuit een ethisch perspectief.

 • Gender

  Show us the Future!

  In deze studio leer je hoe je het gesprek voert over maatschappelijk gevoelige thema’s zoals bijvoorbeeld seksuele- en genderdiversiteit en organiseer je een programma op de Regenboogconferentie ‘Show us the Future’ in LUX.