Leerlingen overleggen
Leerlingen overleggen

Programma's voor leerlingen

Maak tijdens de bovenbouw van de middelbare school al kennis met de universiteit. Verdiep je in allerlei verschillende disciplines tijdens de verschillende masterclasses of neem deel aan een van de programma's voor leerlingen die wel een extra uitdaging kunnen gebruiken.

Kun je wel een extra uitdaging gebruiken?

  • Neem deel aan een Plusprogramma voor vwo-leerlingen die gemotiveerd zijn om samen met andere vwo'ers speciaal voor hen ontwikkelde colleges te volgen.
  • Volg een eerstejaarsvak aan de universiteit door deel te nemen aan een Talentenprogramma. Je schuift aan tussen de eerstejaarsstudenten bij een vak van jouw keuze.
  • Interesse in de bètawetenschappen? Dan is het uitdagende Excellentieprogramma tijdens 5 en 6 vwo wellicht iets voor jou.

Bekijk de programma's

Aankomende masterclasses

In een masterclass kom je in contact met onderzoekers van de Radboud Universiteit. De onderwerpen die aan bod komen, gaan net een stap verder dan de lesstof op jouw school.

Neurale netwerken

Ben je nieuwsgierig naar de werking van neurale netwerken? Na deze seminar ben je in staat om je eigen neurale netwerken te ontwerpen en toe te passen in Python. Je leert hoe je deze netwerken kunt trainen om complexe problemen op te lossen.

Oneindigheid

Men hoort wel eens dat in de wiskunde "de ene oneindigheid groter kan zijn dan de andere", maar wat betekent dat precies? In deze masterclass voor vwo-leerlingen en -docenten gaan we daar een antwoord op te geven.

Bioinformatica

Bioinformatica wordt onder andere ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Tijdens deze masterclass ga je op de computer aan de slag met verschillende bioinformatische tools.

Wedstrijden en prijzen

Ben jij competitief ingesteld? Je kunt meedoen aan diverse wedstrijden, prijzen en olympiades voor bijvoorbeeld het beste profielwerkstuk, essay of experiment.

Meer informatie