Middelbare scholieren in een klaslokaal. Eén scholier wijst enthousiast naar iets in de verte.
Middelbare scholieren in een klaslokaal. Eén scholier wijst enthousiast naar iets in de verte.

Extra uitdaging voor leerlingen

Ben jij op zoek naar een flinke uitdaging en wil je je verdiepen in een van de wetenschappen van de Radboud Universiteit? Heb jij meer in je mars dan wat de middelbare school jou te bieden heeft? Dan biedt het Radboud Pre-University College je de kans om alvast aan te schuiven in de collegebanken van de universiteit.

Plusprogramma's

Wil je graag op een laagdrempelige manier kennismaken met de universiteit? Onderstaande programma's zijn bedoeld voor vwo-scholieren die gemotiveerd zijn om samen met andere vwo'ers speciaal voor hen ontwikkelde colleges te volgen. Let op: het is belangrijk om toestemming te hebben van je middelbare school. Heb je je vwo-diploma al in de pocket? Dan is deelname helaas niet meer mogelijk.

Economie+Social Sciences+Taal en Cultuur+Geschiedenis+Rechten+

Talentenprogramma's

Als je al weet welke studie je leuk vindt, is het mogelijk om alvast een eerstejaars vak bij een studie naar keuze te volgen. Je schuift aan in de collegebanken bij eerstejaarsstudenten van de Radboud Universiteit. Bij onderstaande Talentenprogramma's kun je een keuze maken uit het bestaande cursusaanbod.

Als leerling kun je samen met je docenten, mentor of decanen - en jouw ouders - bepalen welke van de cursussen tegemoet komen aan je interesse. Overleg met docent, mentor of decaan is verplicht om in te schatten of de gevraagde tijdsinvestering haalbaar is.

Filosofie Religiewetenschappen en Theologie Letteren Managementwetenschappen Sociale Wetenschappen Science
 

Studenten Molecular Sciences

Excellentieprogramma Science

Bij het Excellentieprogramma Een Machtig Avontuur volgen excellente leerlingen uit 5 vwo een traject van twee jaar waarin zij een uitdagend wekelijks programma bovenop hun gewone curriculum op school volgen.

Meer informatie