Wedstrijden en prijzen voor leerlingen

Ben jij competitief ingesteld? Je kunt meedoen aan diverse wedstrijden, prijzen en olympiades voor bijvoorbeeld het beste profielwerkstuk, essay of experiment.

Een prijs winnen voor je profielwerkstuk?

Rond jij in schooljaar 2023-2024 je profielwerkstuk af en denk je dat jouw PWS in aanmerking zou kunnen komen voor een prijs?

Nescioprijs

Profielwerkstukken binnen het domein taal, cultuur, geschiedenis, kunst en communicatie kunnen jaarlijks worden ingezonden voor de Nescioprijs.

Meer informatie

Van Melsenprijs

De Van Melsenprijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen die binnen hun profielwerkstuk op het gebied van eigen experimenteel onderzoek een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

Meer informatie

European Union Contest for Young Scientists (EUCYS)

De winnaars van de Nescioprijs en de Van Melsenprijs worden door de Radboud Universiteit afgevaardigd naar de internationale EUCYS. De EUCYS wordt ieder jaar in een ander Europees land georganiseerd. De wedstrijd is altijd in september.

Meer informatie

Deelnemers aan de Essaywedstrijd 2023.

Essaywedstrijd

Leerlingen met de vakken Nederlands, maatschappijleer, klassieke talen of filosofie in de bovenbouw van het vwo kunnen deelnemen aan de Essaywedstrijd. Leerlingen uit 5 vwo schrijven een prikkelende opiniërende tekst gebaseerd op actuele achtergrondinformatie, dit jaar rond het thema 'Help! Hoe overleef ik dit?'.

Meer informatie

Science wedstrijden en olympiades

Er zijn verschillende wedstrijden en olympiades over de 'natuurwetenschappen' waaraan je kunt deelnemen. Naast de onderstaande olympiades per thema, zijn er twee multidisciplinaire wedstrijden die niet aan één schoolvak gebonden zijn.

De European Olympiad of Experimental Science (EOES) met uitdagende opdrachten en de International Junior Science Olympiade (IJSO) waarin je kennis van biologie, natuurkunde en scheikunde wordt getest.

Contact

Heb je vragen over de Nescioprijs of Essaywedstrijd? Neem contact op het met Radboud Pre-University College of Society via pucofsociety [at] ru.nl (pucofsociety[at]ru[dot]nl).

Heb je vragen over de Van Melsenprijs of de science wedstrijden en olympiades? Dan helpt het Radboud Pre-University College of Science je graag verder via pucofscience [at] ru.nl (pucofscience[at]ru[dot]nl).

Organisatieonderdeel