Nescioprijs

De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit stimuleert het onderzoek naar taal en cultuur in de profielwerkstukken op het vwo. De Nescioprijs beloont daarom vwo-leerlingen met het beste profielwerkstuk in de thema's taal, cultuur, geschiedenis, kunst en communicatie. 

Nescioprijs 2024

Begeleid je leerlingen die een profielwerkstuk hebben geschreven dat volgens jou in aanmerking komt voor een prijs? Beloon ze dan met een inzending voor de Nescioprijs! Deelnemende leerlingen maken kans op een geldprijs en publicatie van een samenvatting van het profielwerkstuk (1e prijs € 500,-, 2e prijs € 200,-, 3e prijs € 100,-). De winnaars ontvangen daarnaast een uitnodiging tot sollicitatie bij de Honours Academy van de Radboud Universiteit. De deadline voor het inzenden van kansrijke profielwerkstukken is 10 maart 2024.

Leerling(en) aanmelden

Studenten winnen Nescioprijs 2023

Winnaars Nescioprijs 2023

De winnaar van de Nescioprijs 2023 is Ouiam El Ouasdad van O.R.S. Lek en Linge met haar profielwerkstuk 'Verdrukt en vergeten'. Ouiam belichtte met een indrukwekkende documentaire de onderdrukking van de Oeigoeren in China. Naast de juryprijs won Ouiam ook de publieksprijs. 

Een welverdiende tweede plaats was voor Ewout van der Steen en Jan-Willem Gerritzen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen met hun profielwerkstuk ‘Eén taal voor iedereen’. De derde prijs ging naar Kirsten Smits van het College Hageveld met het profielwerkstuk ‘Vermomd, verhuld en gemaskeerd: de reconstructie van het 18e-eeuwse keurslijf’.

Verslag Nescioprijs 2023

Meer informatie en aanmelden

Leerling(en) aanmelden

Heb je vragen over de Nescioprijs? Neem dan contact op.

0631132898