Policy, Governance and Politics
Policy, Governance and Politics

Beleid, Bestuur en Politiek

Bekijk het Radboud Summer School zomercursussen aanbod binnen de disciplines Beleid, Bestuur en Politiek.

Cursussen

 • The use of health technology assessment (HTA) to support universal health coverage

  Het gebruik van Health Technology Assessment (HTA) ter ondersteuning van universele gezondheidszorgdekking (RSS3.10)

  Deze zomercursus biedt praktische en stapsgewijze handvatten voor het gebruik van evidence-informed besluitvormingsprocessen in HTA (Health Technology Assessment) om het gezondheidszorgpakket van een land te ontwerpen.

 • Introductie in Data Science met R and Rstudio (RSS3.01)

  Het doel van de cursus 'Data Science met R en Rstudio' is het leren en opbouwen van ervaring met het werken met de software R en Rstudio door middel van uitleg en oefeningen.

 • Internationale Graal: Gemeenschappen met een Hart (RSS3-04.02)

  Hoe kunnen we inspirerende, inclusieve en moedige gemeenschappen creëren die kwetsbaarheid omarmen en een stem geven aan de gemarginaliseerden (bijv. gemarginaliseerde gemeenschappen, vrouwen, kinderen, vluchtelingen, dieren, bomen, water)?

 • Discoursnetwerkanalyse (RSS1.04)

  Deze zomercursus van een week introduceert discoursnetwerkanalyse, een methodologie die kwalitatieve inhoudsanalyse combineert met sociale netwerkanalyse om beleidsdebatten en hun ontwikkeling in de tijd te meten.

 • Introductie in Data Science met R and Rstudio (RSS3.01)

  Het doel van de cursus 'Data Science met R en Rstudio' is het leren en opbouwen van ervaring met het werken met de software R en Rstudio door middel van uitleg en oefeningen.

 • Inclusie van Migranten: Beleid, Praktijk in het Tijdperk van Digitalisering (RSS1.19)

  Met de toenemende migratie naar West-Europa zijn inclusie en integratie belangrijke onderwerpen geworden. Deze zomercursus geeft je inzicht in relevante onderwerpen over het onderwerp inclusie van migranten in een gedigitaliseerde samenleving.

 • Advanced compassion (RSS3.03)

  Stimuleren van Compassie: Onderzoek naar Dierenrechten in Samenlevingen met Meerdere Diersoorten (RSS3.03)

  Tijdens deze cursus behandel je de geschiedenis, filosofische achtergrond en juridische aspecten van dierenrechten. Deze cursus stimuleert je om creatief te denken en mee te bouwen aan een samenleving waarin dierenrechten een eminente plaats innemen

 • Defending the rule of law in Europe

  Verdediging van de rechtsstaat in Europa (RSS3.02)

  De rechtsstaat staat onder druk in Europa. Landen hebben maatregelen genomen die de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de bescherming van de mensenrechten ondermijnen. Deze cursus richt zich op hoe de rechtsstaat kan worden versterkt.

 • MethodsNet + RSS

  Gebruik van AI voor Politieke Analyse (RSS1.05)

  In deze cursus, die ontworpen is voor sociale wetenschappers zonder geavanceerde programmeervaardigheden, wordt onderzocht hoe grote taalmodellen (GTM) kunnen worden geïntegreerd in sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

 • Panel Gegevens Analyse (RSS1.13)

  Panel Gegevens Analyse (RSS1.13)

  Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de methoden die gebruikt worden om panelgegevens te analyseren. Er wordt speciale nadruk gelegd op causale gevolgtrekkingen, een primair doel van de sociale wetenschappen.

 • Kritische Discoursanalyse: Teksten, Contexten en Macht (RSS1.16)

  Kritische Discoursanalyse: Teksten, Contexten en Macht (RSS1.16)

  Deze cursus biedt een uitgebreide, praktische inleiding tot kwalitatieve KDS

 • MethodsNet + RSS

  Gemengde Methoden Onderzoek met MAXQDA: Praktijken en Technieken (RSS2.03)

  Dit is een praktische cursus die is ontworpen om je te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een gemengde methode onderzoeksproject (GMO).

 • Causale Gevolgtrekkingen met Natuurlijke Experimenten: DiD, RDD, IV en Gematchte Ontwerpen (RSS2.05)

  Leer meer over kwantitatieve causale gevolgtrekkingen met behulp van observationele gegevens in de sociale en economische wetenschappen.

 • Omvangrijke Data: Inleiding tot Tekst Analyse (RSS2.07)

  Omvangrijke Data: Inleiding tot Tekst Analyse (RSS2.07)

  De cursus introduceert statistische modellen voor netwerkgegevens en andere gegevens met complexe afhankelijkheid tussen waarnemingen. Een reeks modellen wordt theoretisch besproken, in toepassingen en met behulp van R.

 • Inleiding in R (RSS2.09)

  Deze cursus leert je het beheersen van de basis van R en het importeren van gegevens tot geavanceerde vaardigheden in het opschonen, visualiseren en analyseren, deze cursus integreert theorie met praktische oefeningen.

 • Uitvoeren van Intersectioneel Kwantitatief Onderzoek (RSS2.10)

  Uitvoeren van Intersectioneel Kwantitatief Onderzoek (RSS2.10)

  Intersectionaliteitsstudies vestigen de aandacht op de onderlinge samenhang van ongelijkheden of machtshiërarchieën langs sociale dimensies, zoals geslacht, ras, klasse, seksualiteit, religie, en wordt vaak geassocieerd met kwalitatief onderzoek.

 • Proces Opsporingsmethoden in de Praktijk (RSS2.12)

  Proces Opsporingsmethoden in de Praktijk (RSS2.12)

  Deze praktijkgerichte cursus is gericht op het versterken van je vaardigheid om process tracing methoden te gebruiken in je eigen onderzoek. De cursus is bedoeld voor mensen die actief bezig zijn met process tracing onderzoek.

 • Analytisch Pragmatisme: Een Inleiding tot Relationele Sociale Wetenschap (RSS00.04)

  In deze cursus verken je een alternatieve manier van sociale wetenschappen die zijn oorsprong vindt in de analytische benadering van Max Weber en de reflecties van belangrijke pragmatistische denkers.

Course list

Overzicht cursussen & disciplines

Cursusoverzicht
Overview per week

Overzicht per week

Cursusoverzicht