Hersenscans
Hersenscans

Gedrag, Psychologie en Sociologie

Bekijk het Radboud Summer School zomercursussen aanbod binnen de disciplines Gedrag, Psychologie en Sociologie.

Cursussen

 • INSIGHTS: Integratie van Sekse en Gender in de Gezondheidswetenschappen (RSS3.08)

  Deze innovatieve cursus is erop gericht om gezondheidszorgprofessionals te voorzien van kennis en vaardigheden voor meer inclusieve, effectieve en contextuele zorg, waarbij cruciale aspecten van sekse en gender in de gezondheidszorg aan bod komen.

 • Introductie in Data Science met R and Rstudio (RSS3.01)

  Het doel van de cursus 'Data Science met R en Rstudio' is het leren en opbouwen van ervaring met het werken met de software R en Rstudio door middel van uitleg en oefeningen.

 • Complexiteitsmethoden voor gedragswetenschappen: handvaten voor het bestuderen van verandering (RSS4.03)

  In deze cursus worden technieken besproken die het mogelijk maken om menselijk gedrag te bestuderen vanuit het perspectief van de complexiteitswetenschappen, in het bijzonder complexe adaptieve systemen.

 • Discoursnetwerkanalyse (RSS1.04)

  Deze zomercursus van een week introduceert discoursnetwerkanalyse, een methodologie die kwalitatieve inhoudsanalyse combineert met sociale netwerkanalyse om beleidsdebatten en hun ontwikkeling in de tijd te meten.

 • MethodsNet + RSS

  Gebruik van AI voor Politieke Analyse (RSS1.05)

  In deze cursus, die ontworpen is voor sociale wetenschappers zonder geavanceerde programmeervaardigheden, wordt onderzocht hoe grote taalmodellen (GTM) kunnen worden geïntegreerd in sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

 • Inclusie van Migranten: Beleid, Praktijk in het Tijdperk van Digitalisering (RSS1.19)

  Met de toenemende migratie naar West-Europa zijn inclusie en integratie belangrijke onderwerpen geworden. Deze zomercursus geeft je inzicht in relevante onderwerpen over het onderwerp inclusie van migranten in een gedigitaliseerde samenleving.

 • Structurele Vergelijking Modellering (RSS1.11)

  Structurele Vergelijking Modellering (RSS1.11)

  In deze cursus leer je Structurele Vergelijking Modellering (SVM) door het te doen. Ingewikkelde zaken zoals inschatten en testen worden intuïtief uitgelegd met duidelijke instructies.

 • Panel Gegevens Analyse (RSS1.13)

  Panel Gegevens Analyse (RSS1.13)

  Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de methoden die gebruikt worden om panelgegevens te analyseren. Er wordt speciale nadruk gelegd op causale gevolgtrekkingen, een primair doel van de sociale wetenschappen.

 • MethodsNet + RSS

  Gerandomiseerde Experimentele Methoden: Enquête, Laboratorium-, Veld- en Conjunctuurexperimenten (RSS1.14)

  Experimenten zijn een standaardonderdeel geworden van de methodologische gereedschapskist van sociale wetenschappers. Ze zijn in het bijzonder geschikt om toevallige conclusies te vergemakkelijken.

 • Kritische Discoursanalyse: Teksten, Contexten en Macht (RSS1.16)

  Kritische Discoursanalyse: Teksten, Contexten en Macht (RSS1.16)

  Deze cursus biedt een uitgebreide, praktische inleiding tot kwalitatieve KDS

 • MethodsNet + RSS

  Gemengde Methoden Onderzoek met MAXQDA: Praktijken en Technieken (RSS2.03)

  Dit is een praktische cursus die is ontworpen om je te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een gemengde methode onderzoeksproject (GMO).

 • Omvangrijke Data: Inleiding tot Tekst Analyse (RSS2.07)

  Omvangrijke Data: Inleiding tot Tekst Analyse (RSS2.07)

  De cursus introduceert statistische modellen voor netwerkgegevens en andere gegevens met complexe afhankelijkheid tussen waarnemingen. Een reeks modellen wordt theoretisch besproken, in toepassingen en met behulp van R.

 • Inleiding in R (RSS2.09)

  Deze cursus leert je het beheersen van de basis van R en het importeren van gegevens tot geavanceerde vaardigheden in het opschonen, visualiseren en analyseren, deze cursus integreert theorie met praktische oefeningen.

Course list

Overzicht cursussen & disciplines

Cursusoverzicht
Overview per week

Overzicht per week

Cursusoverzicht