ICT, AI and Information Processing
ICT, AI and Information Processing

ICT, AI en Informatieverwerking

Bekijk het Radboud Summer School zomercursussen aanbod binnen de disciplines ICT, AI en Informatieverwerking.

Cursussen

 • Inclusie van Migranten: Beleid, Praktijk in het Tijdperk van Digitalisering (RSS1.19)

  Met de toenemende migratie naar West-Europa zijn inclusie en integratie belangrijke onderwerpen geworden. Deze zomercursus geeft je inzicht in relevante onderwerpen over het onderwerp inclusie van migranten in een gedigitaliseerde samenleving.

 • Introductie in Data Science met R and Rstudio (RSS3.01)

  Het doel van de cursus 'Data Science met R en Rstudio' is het leren en opbouwen van ervaring met het werken met de software R en Rstudio door middel van uitleg en oefeningen.

 • Inleiding tot Programmeren in Python (RSS00.02)

  Deze Python-cursus is speciaal ontworpen voor sociale wetenschappers die weinig of geen programmeerervaring hebben. Daarom richt de cursus zich op hands-on oefeningen en praktische tips om je op weg te helpen in de wereld van Python.

 • Introductie Machine Learning met R and R studio (RSS4.05)

  Tijdens deze cursus leer je over het hele proces van het creëren van datasets tot het evalueren van de output en interpreteerbaarheid van Machine Learning modellen met R en Rstudio.

 • Introductie tot Statistisch Modelleren (RSS4.02)

  Deze zomercursus maakt gebruik van echte datasets om problemen te bespreken, van verzameling via modellering tot interpretatie en conclusies. Concepten voor het omgaan met onzekerheid worden ontwikkeld tot krachtige statistische modellen.

 • Inleiding in R (RSS2.09)

  Deze cursus leert je het beheersen van de basis van R en het importeren van gegevens tot geavanceerde vaardigheden in het opschonen, visualiseren en analyseren, deze cursus integreert theorie met praktische oefeningen.

 • Aan de slag met R: Een Inleiding tot Gegevensanalyse (RSS3.05)

  Tijdens deze cursus maak je kennis met data analytics met behulp van het statistische programma R. Aan het eind van de cursus ben je in staat om R zelfstandig te gebruiken voor je eigen projecten.

Course list

Overzicht cursussen & disciplines

Cursusoverzicht
Overview per week

Overzicht per week

Cursusoverzicht