Je bent nodig
Je bent nodig

Natuur, Klimaat en Duurzaamheid

Bekijk het Radboud Summer School zomercursussen aanbod binnen de disciplines Natuur, Klimaat en Duurzaamheid.

Cursussen

 • IR Free Electron Lasers in Chemie en Fysica (RSS3.09)

  IR Free Electron Lasers facilities (FEL) hebben een steeds grotere invloed op onderzoek naar moleculaire spectroscopie en materiaalkunde. De faciliteiten bieden hun infrastructuur wereldwijd aan geïnteresseerde externe wetenschappers aan.

 • Stimuleren van Compassie: Onderzoek naar Dierenrechten in Samenlevingen met Meerdere Diersoorten (RSS3.03)

  Tijdens deze cursus behandel je de geschiedenis, filosofische achtergrond en juridische aspecten van dierenrechten. Deze cursus stimuleert je om creatief te denken en mee te bouwen aan een samenleving waarin dierenrechten een eminente plaats innemen

 • Ontwikkelingen in Modellering van de Levenscyclus van het Milieu (RSS3-04.01) - VOL

  De sterke punten, beperkingen en potentiële valkuilen bij het bepalen van milieueffecten van een product met behulp van Life Cycle Assessment (LCA)-methoden.

 • Discoursnetwerkanalyse (RSS1.04)

  Deze zomercursus van een week introduceert discoursnetwerkanalyse, een methodologie die kwalitatieve inhoudsanalyse combineert met sociale netwerkanalyse om beleidsdebatten en hun ontwikkeling in de tijd te meten.

 • Omvangrijke Data: Inleiding tot Tekst Analyse (RSS2.07)

  Omvangrijke Data: Inleiding tot Tekst Analyse (RSS2.07)

  De cursus introduceert statistische modellen voor netwerkgegevens en andere gegevens met complexe afhankelijkheid tussen waarnemingen. Een reeks modellen wordt theoretisch besproken, in toepassingen en met behulp van R.

 • Ruimtelijke Analyse voor Sociale Wetenschappen in R (RSS2.16)

  Ruimtelijke Analyse voor Sociale Wetenschappen in R (RSS2.16)

  De cursus verkent het dynamische snijvlak van ruimtelijke analyse en sociale wetenschappen met behulp van R. Je krijgt essentiële vaardigheden aangereikt om geografische gegevens te analyseren en sociale fenomenen in kaart te brengen.

Duurzaamheid aan de Radboud Universiteit

 • Duurzaamheid

  Een wereld waar we steeds meer van vragen, vraagt om mensen die deze aarde beter achterlaten dan ze haar aantreffen. Aan de Radboud Universiteit geloven we dat iedereen hieraan kan bijdragen. Daarom bereiden we onze studenten voor om een rol van...

Je bent nodig.
Course list

Overzicht cursussen & disciplines

Cursusoverzicht
Overview per week

Overzicht per week

Cursusoverzicht