Summer School in Social Research Methods (3SRM)

Als je je onderzoek naar een hoger niveau wilt tillen, dan is de 3SRM the place to be. Het is een uniek evenement: methodologiecursussen van wereldklasse die worden gegeven door toppedagogen, met interactie in kleine groepen en individuele begeleiding. Er is een reeks aanvullende kosteloze ochtend- en middagcursussen waaraan je kunt deelnemen om je methodologische vaardigheden uit te breiden.

Op deze pagina vind je alle informatie over 3SRM, dat plaatsvindt in de eerste twee weken (+ een online voorweek) van het vierweekse programma van de Radboud Summer School. 

Je aanmelding voor een cursusonderdeel van 3SRM geeft je toegang tot zowel een hoofdcursus (20 uur), tot 8 uur extra korte cursussen per week, als het Methods Café. Daarnaast: inschrijving voor minimaal één 3SRM cursus = geeft je een 1-jarig (2024 kalenderjaar) gratis lidmaatschap als MethodsNET regulier lid cadeau. Je herkent de 3SRM cursussen aan de rode en paarse banner en foto op de cursuspagina.

3SRM

What is 3SRM?

Een Methods Excellence Network (MethodsNET) evenement, georganiseerd door de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit, Nederland.

Het programma van de Summer School in Social Research Methods (3SRM) is ontwikkeld door de experts van het Methods Excellence Network (MethodsNet), in samenwerking met de Faculteit der Managementwetenschappen. De Radboud Summer School zorgt voor de praktische ondersteuning van het evenement. De school wordt gehouden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en biedt een breed scala aan methodologiecursussen over de hele breedte van methodologische tradities, daarnaast komen er ook innovatieve/opkomende onderwerpen aan bod.

Methodencursussen van wereldklasse -- en nog veel meer

Het aanbod voor 2024 bestaat uit 36 in-persoonscursussen van een week, samen met zeven online cursussen voorafgaand aan het evenement. Het programma is zo ontworpen dat je verschillende reeksen cursussen kunt volgen die elkaar aanvullen. De school wordt gehouden in de prachtige faciliteiten van de Nijmegen School of Management van de Radboud Universiteit, Nederland. Lunch is inbegrepen in het cursusgeld, evenals koffie/thee tijdens de pauzes.

De volledige ervaring
 

Hoofdcursus:

  • Advies op maat bij het kiezen van cursussen en een volgorde in week 1 en week 2 - het programma is zo ontworpen dat meerdere nuttige volgordes mogelijk zijn.
  • Pluralisme, via de volledige diversiteit aan behandelde methoden.
     

Naast je hoofdcursus:

Op wekelijkse basis geeft je hoofdcursusgeld je in feite toegang tot een 'volledig pakket' dat bestaat uit:

  • Twee ochtendoverschrijdende korte cursussen over wetenschapsfilosofie (week 1) en over onderzoeksbenaderingen en -ontwerpen in de sociale wetenschappen (week 2). Beide zijn optioneel, maar worden aangemoedigd om je methodologische expertise te verbreden.
  • Op beide weken: drie korte aanvullende cursussen in de late namiddag: Math Refresher (beide weken), Missing Data (week 1) en Data Visualization (week 2). 

Korte cursussen

Over je 3SRM korte cursussen: verdiep je methodologische vaardigheden!

Deze korte cursussen (van 4 uur) zijn optioneel en kosteloos -- ze maken deel uit van je wekelijkse trainingspakket. Ze kunnen op verschillende manieren nuttig zijn: de cross-cutting korte cursussen in de ochtend bieden je 'een breder perspectief' en stellen je in staat om verder te denken dan je meer gerichte hoofdcursus(sen), terwijl de aanvullende korte cursussen in de namiddag zich richten op specifieke vaardigheden die nuttig kunnen zijn in verband met tal van 3SRM hoofdcursussen - of je gewoon in staat stellen om je methodologische vaardigheden te verdiepen. We hebben ervoor gezorgd dat de middagcursussen eindigen om 17:00, zodat je daarna nog tijd hebt om te werken aan dagelijkse taken die gerelateerd zijn aan je hoofdcursus.

Het is niet nodig om je van tevoren in te schrijven voor deze korte cursussen. Je ontvangt een certificaat van deelname van MethodsNET als je alle vier opeenvolgende dagdelen van een bepaalde cursus hebt bijgewoond. Deze cursussen staan niet in voor ECTS Credits.

Meer informatie