Studiepunten en certificaat

Voor deelname aan een Radboud Summer School cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname. Veel cursussen leveren ook ECTS credits op. Bekijk hoe de studielast bij deelname aan de Radboud Summer School wordt berekend.

ECTS studiepunten erkenning

De studielast van studenten aan Nederlandse universiteiten wordt uitgedrukt in ECTS-studiepunten. ECTS staat voor European Credit Transfer and Accumulation System, een systeem dat in de hele Europese Unie wordt gebruikt. In Nederland staat elk ECTS-studiepunt voor 28 uur werk.

We willen je erop wijzen dat de erkenning van studiepunten wordt bepaald door je eigen instelling. Dit betekent dat je de erkenning van deze ECTS zelf moet regelen met je thuisuniversiteit.

Wanneer je een Radboud Summer School cursus op de campus succesvol hebt afgerond ontvang je 2 ECTS. Dit is bij elke cursus hetzelfde. Voor een online cursus verschilt dit tussen 1 of 2 ECTS.

In de cursusbeschrijvingen vind je meer informatie over het aantal studiepunten dat je kunt verdienen. Het aantal studiepunten dat je verdient wordt ook vermeld op het certificaat van deelname

ECTS-beleid per week

Week 0

Alle online weken worden aangegeven als week 0. Dit kun je controleren door te kijken naar de code aan het einde van elke cursusnaam. Bijvoorbeeld; Crash Course in R- A Gentle introduction RSS00.06. De code aan het einde RSS00 geeft aan dat dit een online week is, .06 betekent dat dit de 6e online cursus is.

Voor het voorbereiden van deze online cursus (lezen etc.) en aanwezigheid ontvangen de deelnemers 1 ECTS credit (28 uur incl. voorbereiding en aanwezigheid). Enige uitzondering deze week is; Introduction to Pharmacokinetic and Pharmacodynamic analysis. 

Week 1 en week 2

Alle cursussen in week 1 en 2 zijn onderdeel van Summer School in Social Research Methods 3SRM. Lees meer over 3SRM Social Research Methods  courses. Omdat de eerste 2 weken een samenwerking zijn tussen verschillende partijen is het ECTS beleid iets anders in vergelijking met week 3 en 4. Enige uitzondering in deze twee weken is de cursus;  Migrant inclusion: Policies, Practices in the Age of Digitalization.

Voor de voorbereiding op de cursus (lezen etc.) en aanwezigheid ontvangen deelnemers 2 ECTS credits (56 uur incl. voorbereiding en aanwezigheid bij de cursus).

Voor de on-campus cursussen zijn 2 extra ECTS mogelijk voor het uitvoeren van extra opdrachten. De modaliteiten van de extra opdrachten zijn cursusspecifiek. Deze kunnen bestaan uit het inleveren van opdrachten vóór de cursus, dagelijkse opdrachten en/of een eindopdracht die na de cursus moet worden voltooid. Je cursusleider is verantwoordelijk voor de beloning van het uiteindelijke aantal extra ECTS. 

Week 3 en week 4

Voor de volledige aanwezigheid ontvangen deelnemers 2 ECTS, er is geen mogelijkheid om extra ECTS te ontvangen tijdens deze weken.

Certificaat 

Als je de Summer School hebt afgerond en daarmee aan alle bovenstaande criteria hebt voldaan dan ontvang je van ons in oktober het certificaat met de daarop behaalde ECTS. Dit certificaat word digitaal verstuurd. Mocht je in november nog geen certificaat van ons hebben ontvangen, neem dan even contact met ons op via radboudsummerschool [at] ru.nl (radboudsummerschool[at]ru[dot]nl)