Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Buddy

Studeer je aan de Radboud Universiteit en lijkt het leuk om vluchteling studenten wegwijs te maken op onze universiteit? Wil je graag bijdragen aan de academische integratie van deze studenten? Dan is het buddyproject van Radboud Welcomes Newcomers misschien wel iets voor jou.

Radboud Welcomes Newcomers is een buddy project gestart om de studenten met een vluchtelingenachtergrond in het programma te ondersteunen in het dagelijks leven op de Radboud Universiteit. Jij als buddy ontdekt misschien wel nieuwe perspectieven, nieuwe ervaringen, misschien zelfs wel een nieuwe vriendschap.

Voor de duur van één periode (10 weken) word je gekoppeld aan een student binnen het Radboud Welcomes Newcomers programma. We vragen je om minstens één keer per twee weken met de student af te spreken en deze te helpen met vragen omtrent locatie van lessen, online leeromgevingen, academische vaardigheden etc.

Deelname is op vrijwillige basis. Aan het begin van het traject word je een interculturele communicatie training aangeboden. Als je deze bij woont, ontvang je hiervoor een certificaat. Daarnaast zijn er gedurende het blok verschillende sociale activiteiten waar jij en de gematchte student voor uitgenodigd wordt.

Inschrijfformulier

Bovenstaande link brengt je bij formulier om je in te schrijven als buddy.

Meer informatie

Mocht je na het lezen van de bovenstaande informatie nog informatie nodig hebben, mag je contact opnemen via radboudwelcomesnewcomers@ru.nl.