Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Buddy

Radboud Welcomes Newcomers is een buddy project gestart om studenten met een vluchtelingenachtergrond te ondersteunen in het dagelijks leven op de Radboud Universiteit. Voor de duur van één periode (10 weken) word je gekoppeld aan een student. Als buddy vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het welzijn van deze studenten door ze welkom te laten voelen en een aanspreekpunt te zijn wanneer ze ergens hulp bij nodig hebben.

We vragen van onze buddies om minstens één keer per twee weken met hun student af te spreken en te helpen met vragen omtrent locatie van lessen, online leeromgevingen, academische vaardigheden etcetera. Wij, als coördinatoren, zullen ons best doen om een goed contact tussen jou en jouw student te faciliteren door toffe sociale activiteiten te organiseren zoals bijvoorbeeld introductie dagen en gezamenlijke lunches!

Om jou als buddy zo goed mogelijk voor te bereiden voor jouw rol vindt er aan het begin van het traject een informatiesessie plaats en krijg je de kans om een interculturele communicatietraining te volgen. Voor het volgen van de training ontvang je een certificaat, een goede toevoeging voor op je CV. Wij willen graag elke nieuwe editie van Radboud Welcomes Newcomers beter maken dan de vorige. Met jouw feedback en input als betrokken buddy maken wij samen een steeds groter verschil!

Buddies van voorgaande periodes raden het project aan en delen hun ervaringen:

  • “Het raakte mij om in contact te komen met deze studenten en hun positieve ervaringen met dit project mee te krijgen. Ik ben erg blij dat ik hieraan kon bijdragen als buddy.”
  • “De interculturele communicatie training was echt top! Het was een gezellige en interactieve training, waarbij ik veel nuttige dingen heb opgepikt.”

Als buddy kun je dus verwachten dat je deelneemt aan een project met échte sociale waarde en waar je waardevolle ervaringen opdoet, misschien vorm je zelfs nieuwe vriendschappen..

Wil jij ook een buddy worden? Klik dan op het inschrijfformulier hieronder om je in te schrijven, tot in september!

IMG_3858

Inschrijfformulier

Bovenstaande link brengt je bij het formulier om je in te schrijven als buddy.

Meer informatie

Mocht je na het lezen van de bovenstaande informatie nog informatie nodig hebben, mag je contact opnemen via radboudwelcomesnewcomers@ru.nl.