Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Docent

Toegang tot onderwijs geeft mensen met een vluchtelingenachtergrond in Nederland de kans zich te ontwikkelen en te integreren in een nieuwe samenleving op sociaal en academisch vlak.

Radboud Welcomes Newcomers is een laagdrempelige en gratis manier voor vluchteling studenten om vakken te volgen aan onze universiteit. Maar hier hebben we de hulp van jullie als docenten voor nodig. Wil jij meer weten over dit initiatief?

Radboud Welcomes Newcomers neemt de administratieve taken op zich. We zorgen ervoor dat er een intake gedaan wordt, zorgen dat de student ingeschreven staat bij de universiteit en bieden ondersteuning tijdens het traject. De student wordt gekoppeld aan een reguliere student van de Radboud Universiteit om deze wegwijs te maken op de universiteit.

Docenten die een vak geven waar vluchtelingstudenten zich voor hebben ingeschreven krijgen een interculturele communicatie training aangeboden.

Meer informatie (FAQ)

De link hierboven leidt naar de FAQ-pagina waar we de meest gestelde vragen door docenten hebben verzameld. Heb je na het lezen van de pagina nog vragen? Neem dan contact op met radboudwelcomesnewcomers@ru.nl.