Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Student

IMG_3830

Heb je een vluchtelingenachtergrond en heb je een academische of pre-academische achtergrond in je land van herkomst? Lijkt het je leuk om kennis te maken met de Radboud Universiteit en het Nederlandse onderwijssysteem? Dan is Radboud Welcomes Newcomers misschien wel iets voor jou!

Op de Radboud Universiteit bieden we de kans aan nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond om gratis en laagdrempelig deel te nemen aan de vakken in onze studieprogramma’s. Of je nu al een vluchtelingenstatus hebt, of je procedure nog steeds bezig is: je bent welkom.

De Radboud Universiteit verwelkomt alle nieuwkomers met een academische achtergrond en een goed Engels of Nederlands niveau om zich aan te melden voor de vakken. Door vakken op onze universiteit te volgen, krijg je de gelegenheid om alvast kennis te maken met het Nederlandse onderwijssysteem, om je kennis te verbreden of verdiepen en te integreren in onze samenleving. Daarnaast voeg jij nieuwe perspectieven toe aan onze collegezalen, een waardevolle toevoeging voor onze docenten en studenten.

In dit programma krijg je naast de kans om een vak te volgen binnen één van de faculteiten, ook het volgende aangeboden:

  • Een OV-chipkaart
  • Een leenlaptop voor de duur van het vak
  • Een sportkaart voor het Radboud Sportcentrum voor de duur van het vak
  • Een buddy die je wegwijs kan maken op de universiteit
  • Nederlandse les
  • Sociale activiteiten

Toelatingseisen

Via bovenstaande link vind je alles over de eisen die worden gesteld om aan Radboud Welcomes Newcomers te worden toegelaten.

Registratieproces

Via bovenstaande link vind je alle informatie over de stappen die je moet zetten om te registeren.

Inschrijfformulier

Via bovenstaande link vind je het formulier om je in te schrijven.

Beschikbare cursussen

Via bovenstaande link vind je alle cursussen die momenteel worden aangeboden.

Meer informatie (FAQ)

Lees voor meer informatie de FAQ. Als je daarna nog vragen hebt, kun je Lia Kleuskens contacteren op radboudwelcomesnewcomers@ru.nl.