Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Financiering

Kan ik iets met mijn persoonlijk opleidingsbudget of transitievergoeding? Krijgen (oud)studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit korting bij Radboud Academy?  Je leest hier meer over de financiering van onze cursussen, trainingen en opleidingen.

Heb ik een persoonlijk opleidingsbudget?

Veel werkgevers bieden een persoonlijk opleidingsbudget aan, dat je vaak bij je leidinggevende kunt aanvragen. Dit budget stelt je in staat om kennis en vaardigheden aan te scherpen en je professionele ontwikkeling te stimuleren.

Wat kan ik met 'n transitievergoeding?

In veel gevallen heb je na je ontslag recht op een transitievergoeding. Ook als je een tijdelijk contract hebt dat niet verlengd wordt. Deze vergoeding kun je inzetten om een cursus of training te volgen om zo de kans te vergroten dat je sneller een nieuwe, passende baan vindt.

Zijn de lesmaterialen in de prijs inbegrepen?

De kosten van boeken, materialen, koffie, thee, lunch en andere benodigdheden met betrekking tot de cursus of training zijn in de prijs inbegrepen, mits dit expliciet op de website vermeld staat.

Krijgen (oud)studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit korting?

Ja, we bieden een korting van 10% op de bij- en nascholing die opgenomen staat in de portal van Radboud Academy. Bachelors, masters, beroepsopleidingen, big-opleidingen en maatwerktrajecten zijn daarbij uitgesloten. Voor (oud)studenten en medewerkers die met behulp van de STAP-subsidie meedoen aan een cursus of training onder de €1000,-, is het niet mogelijk om deze korting te krijgen. Dit kan wel als het cursusbedrag hoger is dan €1000,-, omdat de korting dan verrekend kan worden met het deel dat je zelf aanvullend moet betalen.

Krijg ik geld terug bij annulering?

Je krijgt je geld terug als je binnen 14 dagen na de datum van bevestiging je inschrijving annuleert. Anders gelden er bij annulering de volgende financiële verplichtingen:
a. Annulering tot één maand voor de start van een activiteit: 10% van het overeengekomen bedrag. 
b. Annulering tussen één maand en één week voor de start van een activiteit: 25% van het overeengekomen bedrag.
c. Annulering binnen één week voor de start van een activiteit: 50% van het overeengekomen bedrag.
d. Annulering na de start: 100% van het overeengekomen bedrag.
Zie ook de algemene voorwaarden van Radboud Academy (pdf, 224 kB).

Afschaffing STAP-subsidie

De Rijksoverheid riep in 2022 het STAP-budget (STimulering Arbeidsmarkt Positie) in het leven, ter vervanging van de de regeling 'aftrek studiekosten'. Met de subsidie van € 1000,- kunnen werkenden en werkzoekenden zich laten bij- of omscholen om meer kansen te creëren op de arbeidsmarkt. Maar er moet bezuinigd worden om de overheidsfinanciën gezond te houden, waaronder op STAP. Het bij- en nascholingsaanbod voor professionals van de Radboud Universiteit voldoet niet aan de aangescherpte voorwaarden die STAP stelt. Dat betekent dat je STAP-subsidie niet meer tegemoetkomt in de kosten van een opleiding, cursus of training aan de Radboud Universiteit.