Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Vijfdelige cursus Da's Humor!

Ben jij de leukste thuis, of word je juist een beetje moe van al die grappenmakers om je heen? Om te snappen waarom humor soms zo fijn en soms juist zo irritant is, helpt het om een beetje uit te zoomen. Want humor is zoveel meer dan lekker lachen. Humor gaat over grenzen en over relaties, over wie je bent en waar je voor staat. Het raakt aan de kern van ons bestaan en verdient juist daarom ook af en toe een kritische blik.

Schrijf je hier in voor de cursus Da's Humor! De inschrijfdeadline is 12 oktober 2023. Wanneer de cursus eerder vol is, kom je op een wachtlijst terecht.

Da'sHumor!

Factsheet for the Curious

Taal Nederlands
Duur Vijf avonden van 19:00 uur tot 21:15 uur
Planning 26 oktober en 2, 9, 16 en 23 november
Kosten 235,00 euro inclusief koffie en thee
Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting
Stap Deze cursus komt niet in aanmerking voor de STAP-subsidie van €1.000 euro
Locatie N.t.b.
Aantal deelnemers Maximaal 40 deelnemers
Studielast 1 uur voorbereiding per college
Eindresultaat Certificaat

Hoe is het programma opgebouwd?

Deze vijfdelige-cursus gaat in op de wondere wereld van grappen, grollen en gein. We behandelen die wereld vanuit verschillende perspectieven, en met oog voor zowel de vrolijke als de minder vrolijke kanten van humor. Onder meer de relatie tussen humor en religie, en tussen humor en de vrijheid van meningsuiting komen aan bod.

De aandacht voor het sociale aspect van humor vormt een rode draad in de reeks. In de interactie tussen mensen ontstaat humor, maar ontstaat ook de discussie over humor. Grappen kunnen ons zowel verbinden als verdelen, en juist dat is wat humor tot zo’n fascinerend object van studie maakt.

Voor wie is deze cursus relevant?

In onze For the Curious-cursussen geven we iedereen die nieuwsgierig is - the Curious - een kijkje in de keuken van de wetenschap. Deze cursus is specifiek interessant voor mensen die zoeken naar meer verdieping en achtergronden over psychologie, humor en schandalenEr is geen voorkennis vereist.

Hoofddocent dr. Ivo Nieuwenhuis

“Humor is te belangrijk om alleen aan de humoristen over te laten.”

Hoofddocent van ‘Da's Humor!’ Ivo Nieuwenhuis is universitair docent Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit. De afgelopen jaren heeft Ivo's onderzoek zich toegespitst op de politieke implicaties van humor.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit wordt het thema steeds op een laagdrempelige manier vanuit een ander invalshoek belicht. Er is ruimte voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou en je omgeving verder te ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische toepasbaarheid          Vink1 Waardevol certificaat
Vink1 Maatschappelijke impact            Vink1 Verschillende invalshoeken