Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Vierdaagse cursus Duurzaam Digitaal Erfgoed

In de afgelopen decennia is de mens een homo digitalis geworden. Uit ons dagelijkse leven is de digitale infrastructuur inmiddels niet meer weg te denken. Die ontwikkeling biedt volop kansen voor onderwijs en onderzoek en voor tal van andere toepassingen en stelt nieuwe eisen aan de ontsluiting en presentatie van ons erfgoed.

De vierdaagse cursus Duurzaam Digitaal Erfgoed, waarin de Radboud Universiteit samenwerkt met de Universiteit Maastricht, verkent in 3 modules de manieren waarop erfgoedprofessionals adequaat kunnen inspelen op de digitale revolutie die zich momenteel aan het voltrekken is.

Je kunt je nog niet inschrijven voor deze cursus. Je kunt wel het 'Houd me op de hoogte formulier' invullen, zodat we je kunnen informeren over de nieuwe editie. 

Factsheet

Taal Nederlands
Duur Vier bijeenkomsten
Planning Nog niet bekend
Kosten Nog niet bekend
Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting. Lees hier meer over de financiering.
Locatie Campus Radboud Universiteit, Nijmegen & Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem
Aantal deelnemers Maximaal 15 deelnemers
Studielast 1 uur voorbereiding per college
Eindresultaat Certificaat

Hoe is het programma opgebouwd?

De cursus Duurzaam Digitaal Erfgoed bestaat uit 3 modules. De cursus is ontwikkelingsgericht. Er is geen toetsing of examinering. Je ontvangt na afloop een certificaat van Radboud Academy.

Je kunt uitsluitend de gehele cursus en geen losse modules volgen.

Programmaleider prof. dr. Johan Oosterman:

“We digitaliseren omdat het moet. Daarbij vragen we ons te weinig af hoe dit ons beeld van erfgoed ingrijpend verandert.”

Johan Oosterman - Programmaregisseur Duurzaam Digitaal Erfgoed

Duurzaam digitaal erfgoed - Ad van Pinxteren

Ad van Pinxteren, oud-deelnemer Duurzaam Digitaal Erfgoed 2021:

“Ik heb het onderwijsprogramma als een steun in de rug ervaren. Je leert er mensen kennen die zich allemaal met dezelfde onderwerpen bezighouden. Het vervolg is dat ik in een digitaliseringsproject rond de kinderboekencollectie deze onderwerpen zichtbaarder heb kunnen maken.”

Radboud Erfgoed

Behoud, beheer en het zichtbaar maken van erfgoed vormt de missie van Radboud Erfgoed. De professionele zorg voor de universitaire erfgoedcollecties is een kerntaak, net als het vergroten van de toegankelijkheid door presentaties en digitalisering. Onderwijs op verschillende niveaus is een speerpunt. Radboud Erfgoed werkt hiervoor samen met de Faculteit der Letteren en verschillende partners uit de erfgoedsector.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit wordt het thema steeds op een laagdrempelige manier vanuit een ander invalshoek belicht. Er is ruimte voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou en je omgeving verder te ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische toepasbaarheid          Vink1 Waardevol certificaat
Vink1 Maatschappelijke impact            Vink1 Verschillende invalshoeken