Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Driedaagse cursus Duurzame Loopbanen

Overal om ons heen horen we geluiden over de krapper wordende arbeidsmarkt. Niet gek dat bij organisaties het thema duurzame inzetbaarheid zo hoog op de prioriteitenlijst staat. Aantrekkelijk werkgeverschap is belangrijker dan ooit. Er ontstaat daarbij steeds meer erkenning voor de noodzaak tot maatwerk in de begeleiding van loopbaanvraagstukken van professionals (idiosyncratische benadering).

Loop jij in je werk aan tegen vraagstukken rondom strategische visie op duurzame inzetbaarheid? Het bewaken van balans tussen werk en privé van werknemers in verschillende leeftijden en loopbaanstadia? Of onnodige uitstroom van getalenteerd personeel? Tijdens de driedaagse cursus Duurzame Loopbanen worden problemen en vraagstukken waar deelnemers in hun dagelijkse HR-praktijk tegenaanlopen benaderd vanuit wetenschappelijke theorie en praktische inzichten. Topwetenschappers reiken je handvatten aan voor een passend HR-beleid en bespreken de nieuwste, relevante modellen. Na afloop ben je weer helemaal up-to-date en kun je direct aan de slag met de best practices, een praktische toolkit en toepasselijke interventiemogelijkheden voor de uitdagingen rondom duurzame inzetbaarheid in de eigen werkcontext.

Je kunt je nog niet inschrijven voor de cursus Duurzame Loopbanen. Wel kun je het onderstaande formulier invullen, zodat we je op de hoogte houden van de cursus.

Factsheet for Professionals

Planning N.t.b.
Taal Nederlands
Duur 3 modules verspreid over 3 fysieke bijeenkomsten of samengevoegd in 1 fysieke masterclass
Kosten 2200,00 inclusief koffie, thee en lunch. Ben je medewerker of alumni van de Radboud Universiteit? Dan krijg je 10% korting op deze cursus.
Locatie Dominicanenklooster in Huissen 
Aantal deelnemers Maximaal 15 
Eindresultaat Certificaat

Programmaleider prof. dr. Beatrice van der Heijden

"Een idiosyncratische aanpak voor een duurzame loopbaan."

Foto beate van der heijden (duurzame loopbanen)

Wat levert het je op?

  • Wetenschappelijke basis voor verscherpte visie op duurzaamheid van de loopbaan;
  • Nieuwe inzichten in maatwerkmogelijkheden voor loopbaanvraagstukken (idiosyncratische benadering);
  • Praktische tools voor casuïstiek uit eigen werkcontext.

Hoe is het programma opgebouwd?

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten of een masterclass waarin je zicht krijgt op het huidige denken over loopbanen en de verschillende perspectieven die daarbij een rol spelen. Het programma bestaat uit een mix van bruikbare modellen, een compilatie van relevante theoretische achtergronden, recente inzichten en praktische tools op verschillende deelgebieden. Onder begeleiding van een expert leer je dit te vertalen naar je eigen praktijksituatie.

Er is geen toetsing of examinering. Als bewijs van deelname ontvang je na afloop een certificaat van Radboud Academy.

Maatwerk

Indien wenselijk is er ook een incompany variant op maat mogelijk, waarbij het interessant is om ook medewerkers deel uit te laten maken van de module. In dat geval kan een deel van de inhoud specifiek worden afgestemd op het betreffende domein.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat