Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Vierdelige cursus Levensstijl & Gezondheid

Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je gezond blijft en dat je jezelf goed voelt. Maar ook wanneer je ziek bent, kan een gezonde levensstijl jou helpen met een voorspoedig herstel. En zelfs bij iemand die ongeneeslijk ziek is, kan een gezonde levensstijl een betere kwaliteit van leven opleveren. In deze cursus ontdek je de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten van de belangrijke aspecten die bijdragen aan een gezond leven: beweging, voeding, slapen en een goede balans tussen lichaam en geest.

Schrijf je hier in voor de cursus Levensstijl & Gezondheid. De inschrijfdeadline is 4 januari 2023. Wanneer de cursus eerder vol is, kom je op een wachtlijst terecht.

Levensstijl en Gezondheid

Factsheet for the Curious

Taal Nederlands
Duur Vier avonden van 19:30 uur tot 21:15 uur
Planning 18 januari, 25 januari, 1 februari en 8 februari
Kosten 190,00 euro inclusief koffie en thee; Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting op deze cursus
Stap Deze cursus komt niet in aanmerking voor de STAP-subsidie van €1.000 euro
Locatie Op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
Aantal deelnemers Maximaal 40
Studielast 1 uur voorbereiding per college
Eindresultaat Certificaat

Hoe is het programma opgebouwd?

Gezond leven – dat we willen het allemaal, maar soms ook even niet. Dat alcohol en sigaretten niet gezond zijn voor je, dat weet tegenwoordig iedereen. Maar er zijn meer slechte gewoontes uit het dagelijks leven die van invloed op je gezondheid zijn en waar je eigenlijk niet of nauwelijks bij stilstaat. En ook al denken we vaak dat we ‘gezond bezig zijn’, is dat dan wel zo? Onderzoekers van het Radboudumc doen naar al deze zaken onderzoek. Ze brengen je op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten. Reuze interessant en je steekt er tegelijkertijd wat van op dat je op je eigen levensstijl kunt toepassen!

De sprekers in deze reeks zijn allen werkzaam aan de Radboud Universiteit of het Radboud Medisch Centrum. Beide instellingen genieten wereldwijde faam op het gebied van onderzoek naar beweging, een gezonde levensstijl, slaap en een gezonde geest.

Voor wie is deze cursus relevant?

De cursus is toegankelijk voor een breed geïnteresseerd publiek. De cursus is specifiek interessant voor mensen die zoeken naar meer verdieping en achtergronden over levensstijlen en gezondheid, en voor iedereen met algemene interesse in gedrag, psychologie, slaap en/of mindfulness. Er is geen voorkennis vereist.

'Mindfulness kan helpen om je automatische patronen of gewoonten beter in het vizier te krijgen.' 

Prof. dr. Anne Speckens bestuurt mentale processen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en/of persistentie van depressie en angst.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat