Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Vijfdelige cursus Young Leadership for Sustainability

Werkt jouw organisatie aan een duurzame bedrijfsvoering en duurzame impact op de maatschappij, en wil jij je rol hierin vergroten? ‘Young Leadership for Sustainability’ richt zich op professionals die al minimaal 5 jaar werkervaring hebben en vanuit een formele of informele leiderschapsrol de duurzaamheid van hun organisatie of sector willen vergroten.

Tijdens de cursus krijg jij antwoord op vragen als: Hoe motiveer je anderen tot duurzame verandering en innovatie? Hoe voer je daarover een goed gesprek? Hoe versterk je de leidende community? En wat zijn hierin jouw eigen drijfveren? In vijf bijeenkomsten leer je (nog beter) na te denken over wat de betekenis van duurzaamheid voor jou en je organisatie is, onderzoek je samen wat er nodig is voor verandering en krijg je handvatten aangereikt om jouw invloed te vergroten. Hierbij brengen we inzichten uit de filosofie, psychologie, communicatiewetenschap en bedrijfskunde bij elkaar. Samen met andere deelnemers wissel je tijdens intervisie kennis en ervaring uit en neem je deel aan een excursie naar een organisatie die laat zien hoe het duurzaam anders kan. Tot slot kun je optioneel een coachingsgesprek voeren met hoofdopleider Dr. Marije Klomp.

De volgende editie van Young Leadership for Sustainability gaat eind maart, begin april 2023 van start. Schrijf je in voor onze mailing, dan laten we je als eerste weten wanneer de inschrijving geopend wordt.

image0

Factsheet for Professionals

Taal Nederlands
Duur 5 bijeenkomsten
Planning Eind maart/begin april 2023
Kosten N.t.b. Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit krijgen 10% korting
Stap Deze cursus komt in aanmerking voor de STAP-subsidie van €1.000
Locatie Campus Radboud Universiteit in Nijmegen
Aantal deelnemers Groepen van maximaal 16 deelnemers. Er vindt een schriftelijke intake plaats. Wanneer het maximaal aantal deelnemers bereikt is, kom je op een wachtlijst.
Studielast Geen vereiste voorkennis
Eindresultaat Certificaat

Hoe is het programma opgebouwd?

Hoofdopleiders van dit programma zijn programmadirecteur duurzaamheid dr. Marije Klomp en universitair hoofddocent toegepaste ethiek Dr. Marcel Becker. Daarnaast verdiep je jouw inzichten met diverse gastdocenten uit de universiteit, zoals Dr. Caroline Essers over hoe je agency neemt binnen je organisatie en Prof. Noelle Aarts over hoe je betere gesprekken voert over duurzaamheid juist als er binnen je organisatie verschillende denkbeelden over dit thema en de gewenste koers leven.

In dit compacte programma bieden we je de fundamenten voor het vergroten van en reflecteren op je leiderschap, invloed en veranderkracht en het versterken van je (organisatie)visie op duurzaamheid. Wil je meer verdieping, dan kun je flexibel kiezen voor een uitgebreider programma op specifieke onderdelen, door je opleiding uit te breiden met een programma over Duurzame strategie ontwikkelingDialoog voor duurzaamheid of De AMID masterclass voor internationale communities.

Voor wie is deze cursus relevant?

Professionals die minimaal 5 jaar werkervaring hebben en vanuit een formele of informele leiderschapsrol de duurzaamheid van hun organisatie of sector willen vergroten. Voor professionals die hun rol willen vergroten aan een duurzame bedrijfsvoering en duurzame impact op de maatschappij.

Hoofdopleider dr. Marije Klomp:

"De enorme omvang van het klimaatprobleem kan je lamslaan. Met dit leerprogramma laten we zien dat je wel degelijk een verschil kan maken."

Naast hoofdopleider van deze cursus is Marije programmadirecteur Duurzaamheid.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat