Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Masterclass de Wonderen van het Leven Lang Leren

Om je persoonlijke talenten volop te ontplooien en om maximaal gebruik te kunnen maken van de voortdurend veranderende mogelijkheden in de wereld om je heen, zul je jezelf moeten blijven ontwikkelen. Een leven lang leren, zowel privé als professioneel, is het nieuwe normaal. Vaardigheden als probleemoplossend vermogen, communicatie, nieuwsgierigheid, aanpassingsvermogen en emotionele lenigheid worden steeds belangrijker. Deze kwaliteiten zorgen voor een grotere veerkracht en meer succes in een veranderende omgeving. Ze vormen ook een vruchtbare bodem voor een leven lang leren.

Schrijf je hier in voor de editie die van start gaat op 17 november 2023. Inschrijven kan tot 3 november 2023.

Radboud Academy - Leven Lang Leren

Factsheet voor Professionals

Taal Nederlands
Duur 2 dagen van 10:00 tot 17:00 uur 
Planning 17 november en 1 december 2023
Kosten 995,- euro
Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting. Lees hier meer over de financiering.
Locatie Maria Montessorigebouw, incl. bezoek Baby & Child Research Center (dag 1) en Huize Heyendael, incl. bezoek aan Skills- en Simulatielab (dag 2)
Aantal deelnemers Maximaal 25 deelnemers
Studielast 2 uur voorbereiding per bijeenkomst
Eindresultaat Certificaat

Hoe is het programma opgebouwd?

In deze masterclass krijg je een goed beeld van recent onderzoek naar menselijk leren over de levensloop. Ieder dagdeel kent een verrassende invalshoek en wordt op een toegankelijke en interactieve manier gepresenteerd.

Aan de hand van jouw eigen casuïstiek bespreken we telkens aan het eind van de dag hoe de theorie ingrijpt op de praktijk van jou als professional. Je gaat daarbij in gesprek met en ‘leert’ van professionals die in andere sectoren werkzaam zijn dan jijzelf. Zo worden de recente ontwikkelingen op het gebied van leeronderzoek direct vanuit diverse werkpraktijken, cross disciplinair, benaderd.

Tevens krijg je een uniek kijkje in de keuken van het Baby & Child Research Center van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en het Skills- en Simulatielab van het Radboudumc.

De sprekers in deze masterclass zijn allen werkzaam aan de Radboud Universiteit of het Radboudumc. Beide instellingen genieten wereldwijde faam op het gebied van onderzoek naar menselijk leren, met name naar onderliggende processen op brein en cognitie niveau die het leren mogelijk maken.

Na deze masterclass benader je de ontwikkeling van jouw medewerkers, cliënten of leerlingen in het wonderlijke perspectief van een leven lang leren!

Voor wie is deze masterclass relevant?

Deze masterclass is geschikt voor iedereen die met ontwikkeling van medewerkers, cliënten en leerlingen of studenten te maken heeft ((fysio-)therapeuten, revalidatieprofessionals, programmamakers, docenten en overige belangstellenden).

lieke van lieshout2

Hoofdopleider Lieke van Lieshout

"Een leven lang leren: nieuwe ervaringen zijn essentieel om je geest jong en scherp te houden."

Lieke van Lieshout promoveerde op de cognitieve en neurale mechanismen van menselijke nieuwsgierigheid.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit wordt het thema steeds op een laagdrempelige manier vanuit een ander invalshoek belicht. Er is ruimte voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou en je omgeving verder te ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische toepasbaarheid          Vink1 Waardevol certificaat
Vink1 Maatschappelijke impact            Vink1 Verschillende invalshoeken