Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Tweedaagse Masterclass Ongemakkelijk Erfgoed

Omgang met ons koloniaal verleden in erfgoedcollecties

Het erfgoedbeleid over collecties uit een koloniale context is momenteel volop in ontwikkeling. Het gaat bij dit beleid en het maatschappelijk debat om kernwaarden als diversiteit, meerstemmigheid, inclusie en toegankelijkheid. Deze masterclass verkent de manieren waarop erfgoedprofessionals adequaat kunnen inspelen op de actuele discussies en het veranderende beleid over erfgoedcollecties uit een koloniale context.

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze masterclass. Wel kun je je aanmelden voor het Houd me op de hoogte-formulier, zodat we je op de hoogte kunnen houden van een eventuele volgende editie. Kijk voor het huidige aanbod in onze portal.

oud_boek_erfgoed_Radboud_Academy

Factsheet voor Professionals

Taal Nederlands
Planning Nog niet bekend
Kosten 575,00
Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit en de Maastricht University krijgen 10% korting
Locatie Dag 1: Afrika Museum, Nijmegen, dag 2: Campus Radboud Universiteit
Aantal deelnemers Maximaal 15
Studielast +/- 7 uur studiebelasting voor de twee modules tezamen
Eindresultaat Certificaat

Deze masterclass is een samenwerking met UM logo 150 DPI FC

Hoe is het programma opgebouwd?

De masterclass bestaat uit twee dagdelen. De cursus is ontwikkelingsgericht. Er is geen toetsing of examinering. Je ontvangt na afloop een certificaat van Radboud Academy.

Je kunt uitsluitend de gehele cursus en geen losse modules volgen.

Voor wie is deze masterclass relevant?

Deze masterclass is in het bijzonder bedoel voor erfgoedspecialisten en historici; conservatoren en archivarissen; directeuren en andere beleidsmakers betrokken bij (koloniale)collecties van erfgoedinstellingen, universiteiten en overheden en andere professionals.

prof.Johan_Oosterman_man

Spreker prof. dr. Johan Oosterman

Prof. dr. Johan Oosterman is programmadirecteur Radboud Erfgoed en in die rol verantwoordelijk voor de zorg voor het academisch erfgoed en het erfgoedbeleid. Vanuit die rol heeft hij recent onderzoek laten doen naar de achtergronden van het erfgoed in de universitaire collecties. Als hoogleraar is hij gespecialiseerd in de geschiedenis van historische boekcollecties en de literatuur van de 15e en 16e eeuw.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs voor professionals van Radboud Academy.

Bekijk hier de actuele cursussen

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat