Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Tweedaagse Masterclass Ongemakkelijk Erfgoed

Omgang met ons koloniaal verleden in erfgoedcollecties

Het erfgoedbeleid over collecties uit een koloniale context is momenteel volop in ontwikkeling. Het gaat bij dit beleid en het maatschappelijk debat om kernwaarden als diversiteit, meerstemmigheid, inclusie en toegankelijkheid. Deze masterclass verkent de manieren waarop erfgoedprofessionals adequaat kunnen inspelen op de actuele discussies en het veranderende beleid over erfgoedcollecties uit een koloniale context.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze editie. Je kunt wel het 'Houd me op de hoogte formulier' invullen, zodat we je kunnen informeren over een eventuele nieuwe editie. Of kijk in de portal voor het huidige aanbod.

oud_boek_erfgoed_Radboud_Academy

Factsheet voor Professionals

Taal Nederlands
Planning Op vrijdag 6 oktober & 3 november 2023
Locatie Dag 1: Afrika Museum, Nijmegen, dag 2: Campus Radboud Universiteit
Aantal deelnemers Maximaal 15 deelnemers
Studielast +/- 7 uur studiebelasting voor de twee modules tezamen
Eindresultaat Certificaat
Kosten575,00 euro
Actie: Schrijf je in en neem een introducee mee voor slechts 100,- euro.
Vul beiden het inschrijfformulier in en geef bij ‘Ik wil me inschrijven voor de volgende variant’ aan dat je een introducee meeneemt of als introducee komt.

Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit, het Radboudumc en de Maastricht University krijgen 10% korting. Lees hier meer over de financiering.
Deze masterclass is een samenwerking met
UM logo 150 DPI FC

Hoe is het programma opgebouwd?

De masterclass bestaat uit twee dagdelen. De cursus is ontwikkelingsgericht. Er is geen toetsing of examinering. Je ontvangt na afloop een certificaat van Radboud Academy.

Je kunt uitsluitend de gehele cursus en geen losse modules volgen.

Voor wie is deze masterclass relevant?

Deze masterclass is in het bijzonder bedoeld voor erfgoedspecialisten en historici; conservatoren en archivarissen; directeuren en andere beleidsmakers betrokken bij (koloniale)collecties van erfgoedinstellingen, universiteiten en overheden en andere professionals.

prof.Johan_Oosterman_man

Prof. dr. Johan Oosterman

Prof. dr. Johan Oosterman is programmadirecteur Radboud Erfgoed en in die rol verantwoordelijk voor de zorg voor het academisch erfgoed en het erfgoedbeleid. Vanuit die rol heeft hij recent onderzoek laten doen naar de achtergronden van het erfgoed in de universitaire collecties. Als hoogleraar is hij gespecialiseerd in de geschiedenis van historische boekcollecties en de literatuur van de 15e en 16e eeuw.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs voor professionals van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische toepasbaarheid          Vink1 Waardevol certificaat
Vink1 Maatschappelijke impact            Vink1 Verschillende invalshoeken