Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Young Potential Programme, zesdaagse skills-training voor werkzoekenden

Nadat je bent afgestudeerd begint je zoektocht naar je eerste baan. Een leuke maar ook spannende nieuwe fase die veel onzekerheid met zich mee kan brengen. Voorbeelden van vragen die je bezig kunnen houden, zijn: Waar ben ik goed in? Welke functie past bij mij? Hoe kan ik mezelf het beste profileren? Wat wordt er straks van mij als young professional verwacht en hoe kan ik dat waarmaken?

In het Young Potential Programme leer je jezelf beter kennen. Je werkt aan je persoonlijke en professionele vaardigheden en krijgt begeleiding bij het zoeken van je eerste baan. Na afronding van de training ontvang je een certificaat van Radboud Academy, waarmee je goed voorbereid en met een dosis zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op gaat om de baan te scoren die echt bij je past. Het Young Potential Programme wordt voor jou gefinancierd door WerkBedrijf Rijk van Nijmegen.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze editie. Wel kun je je aanmelden via het Houd me op de hoogte-formulier, dan houden we je op de hoogte van een volgende editie.

YPP afsluiting

Factsheet for Young Potentials

Taal Nederlands
Duur Zes vrijdagen van 10 uur tot 17 uur
Planning Vrijdag 3 februari, 10 februari, 17 februari, 24 februari, 3 maart & 10 maart 2023
Kosten N.v.t. Dit programma wordt voor jou gefinancierd door WerkBedrijf Rijk van Nijmegen 
admission Voor dit programma vindt er een selectie plaats op basis van criteria welke je kunt invullen in het inschrijfformulier*
Stap Deze training komt niet in aanmerking voor de STAP-subsidie
Locatie Huize Heyendael, op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
Aantal deelnemers Maximaal 15 deelnemers
Studielast 2 uur voorbereiding per bijeenkomst
Eindresultaat Certificaat

*Om deel te nemen aan deze training moet je woonachtig zijn in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen.

Wat brengt de training jou?

  • De brug slaan tussen afstuderen en je eerste baan.
  • Beter inzicht in eigen talenten, waarden en drijfveren.
  • Het vertalen van jouw talenten en skills naar de werkcontext.
  • Begeleiding bij jouw zoektocht naar je eerste droombaan.
  • Professionele handvatten om maatschappelijke impact te maken.
  • Een community van ambitieuze starters om tips & trics mee uit te wisselen.

Hoe is het programma opgebouwd?

Tijdens je studie lag de focus grotendeels op het opdoen van wetenschappelijke kennis en onderzoeksvaardigheden. Maar wanneer je bent afgestudeerd en de arbeidsmarkt betreedt, heb je vaak ook andere vaardigheden nodig. Denk aan thema's als zelfkennis, jezelf profileren, goed omgaan met verwachtingen, effectief communiceren en netwerken.

Onder begeleiding van experts ontwikkel je jezelf van young potential tot young professional. Je werkt aan je essentiële skills en vaardigheden, gaat aan de slag met challenges en concrete situaties die je kan tegenkomen in je zoektocht naar en tijdens je eerste baan en krijgt een persoonlijk loopbaangesprek.

Voor wie is deze training relevant?

Ben jij recentelijk afgestudeerd aan de Radboud Universiteit (2020 - heden) en heb je nog geen baan? We zijn op zoek naar gemotiveerde young potentials die de kans om aan deze gesubsidieerde training deel te nemen met beide handen willen aangrijpen.

Ben je net in een functie gestart? Bekijk dan het Young Professional Programme.

Programmacoördinator Sophie Gersjes

"Je wordt vaak niet meer opgeleid tot een specifiek beroep. Daarnaast is er tijdens je studie niet altijd aandacht voor professionele skills. Het starten van je loopbaan kan er daarom hobbelig aan toegaan. Tijdens het Young Potential Programme komen we er samen achter in welke functie jij het beste tot je recht komt en zet je jezelf in je kracht om zelfverzekerd aan je eerste baan te beginnen."

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze training verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat