Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Young Professional Programme, zesdaagse skills-training voor recent werkenden

Wie ben jij als professional? De overgang van je wetenschappelijke opleiding naar het werkende bestaan gaat gepaard met een hoop nieuwe vragen. Wat vind ik belangrijk? Hoe kan ik van meerwaarde zijn voor de organisatie waar ik werk? En hoe kan ik meer verantwoordelijkheid nemen, zonder over mijn eigen grenzen heen te gaan? Radboud Academy biedt jou als recent afgestudeerde de mogelijkheid om stappen te maken in je professionele en persoonlijke ontwikkeling door te werken aan o.a. je talenten, drijfveren, skills, zelfvertrouwen en veerkracht.

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze cursus. Je kunt je wel inschrijven voor het 'Houd me op de hoogte formulier', zodat we je kunnen informeren over een eventuele volgende editie. Kijk voor het huidige aanbod in onze portal.

ypp

Factsheet for Young Professionals

Taal Nederlands
Planning Op vrijdagen van 10:00 tot 17:00 uur; de keuzemodules duren van 19:00 tot 21:00 uur
Kosten Volgt
Medewerkers en (oud)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting. Lees hier meer over de financiering.
Locatie Campus Radboud Universiteit in Nijmegen
Aantal deelnemers Maximaal 16 deelnemers
Studielast Zes contactdagen inclusief E-learning, een videoserie en twee online keuzemodules. Houd daarnaast rekening met voorbereiding- en toepassingstijd per module, waardoor je in totaal uitkomt op 96 uur aan studiebelastingsuren.
Eindresultaat Certificaat

Wat brengt het jou?

  • De brug slaan tussen afstuderen en een succesvolle loopbaan.
  • Beter inzicht in eigen talenten, waarden en drijfveren.
  • Het vertalen van jouw talenten en skills naar de werkcontext.
  • Professionele handvatten om maatschappelijke impact te maken.
  • Een community van Young Professionals om tips & trics mee uit te wisselen!

Hoe is het programma opgebouwd?

Tijdens je studie lag de focus grotendeels op het opdoen van kennis en onderzoeksvaardigheden. Wanneer je de arbeidsmarkt betreedt heb je echter ook andere vaardigheden nodig. Zo zijn zelfkennis, jezelf profileren, goed omgaan met verwachtingen, effectief communiceren en netwerken belangrijke skills.

Je gaat samen met verschillende experts vanuit wetenschappelijke inzichten aan de slag met concrete situaties die je tegenkomt op de arbeidsmarkt. Daarnaast bieden we je de training, de werkvormen en de challenges om jezelf als professional te ontwikkelen. Zo leer je de essentiële professionele skills die je verder helpen in jouw loopbaan.

De training is ontwikkelgericht. Er is geen toetsing of examinering. Als bewijs van deelname ontvang je na afloop een certificaat van Radboud Academy.

Voor wie is deze training relevant?

Young Professionals die net gestart zijn in een organisatie, maximaal 2 jaar werkervaring hebben en op een actieve manier willen werken aan het opbouwen van professionele vaardigheden zoals jezelf profileren, goed omgaan met verwachtingen en netwerken. Er is geen voorkennis vereist.

Ben jij recent afgestudeerd en heb je nog geen baan? Bekijk dan het Young Protential Programme.

Programmaleider Jorn ten Brink

"Als Young Professional kun je - als frisse denker - veel betekenen voor jouw organisatie en de maatschappij. De continue uitdaging daarbij is om jezelf te blijven en je tegelijkertijd aan te passen aan je nieuwe werkomgeving."

Aanvullende mogelijkheden

  • Wil je twee extra individuele coachingsessies van een uur om je persoonlijke groei te stimuleren? Dan kan dat! Er wordt dan een meerprijs in rekening gebracht.
  • In overleg kan er ook een trainingsdag op je eigen locatie verzorgd worden. We nemen dan graag contact met je op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn als jouw organisatie zorgt voor de trainingsruimte en de catering.
  • Vind je het leuk om een trainingsdag op je eigen locatie te laten plaatsvinden? Dan kan dat ook! Je ontvangt hiervoor een korting t.w.v. € 250,00, waardoor de inschrijfprijs € 1500,00 wordt.
Young Professional Programme

“Het programma heeft mij laten zien dat ik niet de enige ben die struggled met het nieuw zijn in de 'werkwereld'.”  Cursist Young Professional Programme

Young Professional Programme (2)

"Met dit programma word je wegwijs gemaakt in verschillende aspecten rondom je professionele carrière en deel je je eigen ervaringen met andere afgestudeerden."  Cursist Young Professional Programme

Young Professional Programme (3)

"Het Young Professionals Programma heb ik ervaren als een goede en broodnodige stap, waarbij ik mijn loopbaancarrière een doelgerichte invulling heb kunnen geven.” Cursist Young Professional Programme

Young Professional Programme (4)

"Zelfinzicht is naar mijn mening fundamenteel voor het creëren van ‘hele’ mensen, en dit programma heeft daar, voor mij, een hele waardevolle bijdrage aan geleverd.” Cursist Young Professional Programme

Bekijk hier de actuele cursussen

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische toepasbaarheid          Vink1 Waardevol certificaat
Vink1 Maatschappelijke impact            Vink1 Verschillende invalshoeken