Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Maatwerk en incompany trajecten

Radboud Academy brengt al het vervolgonderwijs van de Radboud Universiteit en het Radboudumc voor je samen. Dit onderwijs bieden we ook op maat en op incompany basis aan. We creëren een passend opleidingstraject gebaseerd op je behoeften. Op elke gewenste locatie en op de wijze die voor jouw collega's het beste uitkomt. Met onze inhoudelijke en didactische expertise vertalen we je organisatiedoelen naar een flexibel leertraject dat aansluit op de vraagstukken en uitdagingen van je team. Op die manier ontwikkelen we in co-creatie een leeromgeving met blijvende impact.

Eén aanspreekpunt

Radboud Academy werkt graag samen met jou aan nieuw en innovatief postacademisch onderwijsaanbod. We geloven in de kracht van co-creëren en werken daarom samen met een keur aan organisaties en bedrijven. Je hebt bij Radboud Academy een vast aanspreekpunt, die de schakel is tussen alle kennis en kunde binnen de verschillende disciplines en afdelingen van de Radboud Universiteit.

radboud_academy_incompanytraining_op_maat(2)

Uitgelicht: Vijfdelige serie podcasts

In samenwerking met de Gelderland Academie van de provincie Gelderland hebben we een vijfdelige serie podcasts verzorgd over complexe opgaven zoals woningnood, omgevingsgericht werken, de energietransitie, vitaliteit en klimaat. Centraal in elke podcast staat de vraag: Hoe krijg je als wethouder of raadslid grip op thema's die verder reiken dan de eigen regio of gemeente?

Tijdens boeiende tafelgesprekken onder leiding van de Radboud Academy ging een wetenschapper in gesprek met een politiek bestuurder, actieve burger of ondernemer uit Gelderland. Door wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen naast elkaar te zetten, leverden deze podcasts waardevolle informatie en inspiratie aan de luisteraars.

Beluister de podcastafleveringen op Spotify:

Uitgelicht: Starters in Gelderland

In samenwerking met Werken in Gelderland heeft Radboud Academy een opleidings-programma opgezet speciaal voor starters in het ruimtelijke domein.

Uitgelicht: Waarden rond Wonen

Bestuurders van woningbouwcorporaties zijn binnen de woningcrisis een cruciale spelers en van hen wordt in de aanpak een krachtige bijdrage verwacht. Om hieraan te kunnen voldoen heeft een regionaal samenwerkingsverband van corporaties ons gevraagd om samen met de HAN een driedelige leergang te ontwikkelen gericht op 'Waarden rond wonen'. Dit programma heeft als doel om hun eigen waarden als bestuurders en corporaties te onderzoeken, te reflecteren en verdieping te vinden in de bronnen die zij als bestuurders aanboren in hun besluitvorming. Het programma heeft hen ondersteund bij het maken van afwegingen in het complexe spanningsveld waarin zij zich bevinden en om meer gezamenlijkheid te vinden in de samenwerking met maatschappelijke organisaties en marktpartijen.

"Mooie combinatie van theorie, oefening, praktijk en gesprek. Goede sprekers, didactisch sterk en vanuit diverse perspectieve rondom het thema 'wonen'."

Gelderland Academie1

Uitgelicht: Jeugdzorg programma

De oprichting van het leerplatform Jeugdzorg Leert heeft als doel om gezamenlijke opleidingen aan te bieden aan de aangesloten Gecertificeerde Instellingen (GI’s) op het platform. Vanuit deze ambitie is Radboud Academy gevraagd een opleiding te ontwikkelen rondom zelfzorg van jeugdzorg professionals.

Uitgelicht: Professionele Ontwikkeling voor Jonge Beleidsadviseurs

Op initiatief van een groep jonge beleidsadviseurs van Universiteiten van Nederland (UNL) hebben we vanuit Radboud Academy een 2-daags ontwikkelprogramma ontwikkeld gericht op persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Thema’s die daarin centraal stonden zijn: zelfkennis als professional, talentontwikkeling, communicatiestijlen en -vaardigheden, persoonlijk leiderschap en teamdynamiek. Daarnaast zijn we specifiek ingegaan op enkele uitdagingen als starter in een organisatie: hoe zorg je ervoor dat je gezien wordt in jouw meerwaarde en serieus genomen wordt binnen en buiten de organisatie? Vanuit Radboud Academy dragen we graag bij aan de ontwikkeling van jonge professionals!

Voorbeelden van andere, succesvolle in-company trajecten:

  • Het jaarprogramma Starters in Gelderland - Ruimtelijke Ordening voor jonge bouwambtenaren i.s.m. de Provincie Gelderland en Werken in Gelderland.
  • Dialoogtrainingen voor Gemeenteraadsleden in de regio Gelderland i.s.m. de Gelderland Academie.
  • Het leertraject Verslavingszorg en Zelfzorg i.s.m. Jeugdbescherming Nederland.
  • Burgerparticipatie voor gemeenteraadsleden in de regio Gelderland voor de Gelderland Academie i.s.m. de HAN.

Geïnteresseerd? Neem contact op voor een afspraak

Heb je vragen over of interesse in een maatwerktraject? Of een idee voor nieuw te ontwikkelen aanbod? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

mailicoon : radboudacademy@ru.nl
telefoonnummer : 024 - 36 12 677
bezoekadres : Huize Heyendael, Geert Grooteplein Noord 9, Nijmegen