Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Janneke van der Leest

Programmacoördinator Leven Lang Ontwikkelen Radboud Academy

"Leven Lang Ontwikkelen is volgens mij een vanzelfsprekendheid, menseigen. Je leert in het dagelijks leven, zoals de natuur en de cultuur ons hebben geschapen. Zo nu en dan kun je als professional echter wel een ‘servicebeurt’ gebruiken, omdat jouw vak het vereist of omdat je leergierig bent. De universiteit is mijns inziens deze ‘nazorg’ aan haar oud-studenten verschuldigd: betaalbaar, erkend onderwijs op basis van het meest recente onderzoek.

JannekevanderLeest-RadboudUniversiteitIk ben blij dat ik het anderen makkelijk en plezierig maak om zich hun leven lang te blijven ontwikkelen. Als programmacoördinator ‘For the Curious’ (cursussen voor een breed geïnteresseerd publiek) draag ik daaraan mijn steentje bij. En als coördinator van enkele interdisciplinaire postacademische programma’s voor professionals ben ik er getuige van hoe die doelgroep in korte tijd veel bijleert en tegelijkertijd een netwerk opbouwt waar ze nog jarenlang plezier van heeft.

Zelf ontwikkel ik me op basis van alles dat op mijn pad komt. Of dat nu mijn werk, mijn vrijwilligerswerk of bestuursfuncties betreft. Nergens draai ik mijn hand voor om, simpelweg omdat ik nieuwsgierig ben, omdat ik het leuk vind en omdat ik graag mensen help. Vorig jaar volgde ik een persoonlijke training Professioneel Profileren waar ik momenteel nog dagelijks profijt van heb.

Voor mij betekent een leven lang ontwikkelen vooral een leven lang ‘studeren’. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit stop met studeren. Ooit was één studie niet genoeg voor mij, dus volgde ik een tweede. En nu werk ik aan een proefschrift over ‘Rock en Romantische Rouw’. Ik leer ontzettend veel van publicaties van anderen, van studiedagen en op congressen. En ik hoop dat anderen van mij leren."