Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Bernadette van Dijck

Senior beleidsmedewerker RCSW & Radboud Academy
mailicoon:
 Bernadette.vandijck@ru.nl
telefoonnummer: 024 - 36 12 677
Untitled design: LinkedIn

“Ik werk al meer dan veertig jaar en heb in die periode veel verschillende werkzaamheden gedaan in telkens andere posities en organisaties. Dat betekent dat ik vaak en onder druk nieuwe dingen heb moeten leren. Dat is erg leuk! Ik weet inmiddels dat ik het snelst en het makkelijkst leer bij een combinatie van informeel en formeel leren. Informeel leren door nauw met collega’s samen te werken, te kijken hoe zij zaken aanpakken en daarover door te vragen. En formeel leren door het volgen van cursussen en trainingen, door studieboeken te lezen of door een opleiding te doen.

BernadettevanDijck-RadboudUniversiteitEen fijne combinatie waarbij de theorie die in het formele deel is behandeld tijdens het werk aan de praktijk wordt gespiegeld. Belangrijk daarbij is dat de ervaringen worden besproken. Dat dwingt tot observatie en reflectie. Zo ben ik van journalist en programmamaker gegroeid naar de positie van docent en beleidsmaker. En ben ik van film en literatuur, mijn eigenlijke vakgebied, langzaamaan steeds meer te weten gekomen over internationale samenwerking en duurzaamheid.

Nu komt de leeftijd waarop ik met pensioen ga steeds dichter bij. De stimulans om dingen uit te zoeken en de nieuwsgierigheid naar nieuwe kennis is er nog steeds, maar is wel wat aan het verschuiven. Ik zal niet snel meer fysiek een cursus volgen waarmee ik mijn professionele capaciteiten vergroot. Mezelf ontwikkelen gaat steeds meer richting mijn persoonlijke interesses en met een vrijheid om mijn eigen tijdstippen te kiezen. Bijvoorbeeld via een boek, een Coursera of tutorial. Maar ook door mijn kennis te delen met anderen en van hen nieuwe perspectieven en inzichten te horen. Ook na het beëindigen van mijn professionele loopbaan zal leren een groot onderdeel blijven vormen van mijn bestaan!”