Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Liesbet Korebrits

Directeur Radboud Academy

“Leren en ontwikkelen is een ongelooflijk boeiend proces dat me al mijn hele leven lang intrigeert. Niet voor niets werk ik al mijn hele leven in het onderwijs. Als docent en onderwijsontwikkelaar voor Nederlands als tweede taal en communicatie, later als directeur bij het Universitair Taal- en Communicatiecentrum, dat verder ging onder de naam Radboud in’to Languages.

Sinds drie jaar ben ik directeur van Radboud Academy en houd ik me beroepsmatig in de volle breedte bezig met ontwikkeling en scholing van volwassenen. Niemand raakt ooit uitgeleerd, een unieke eigenschap van de mens. Wat een eer om vanuit mijn functie bij Radboud Academy het Leven Lang Ontwikkelen aan de Radboud Universiteit verder te ontwikkelen en te faciliteren voor grote groepen professionals en breed geïnteresseerden.
LiesbetKorebrits-RadboudUniversiteit

Vanuit het principe practice what you preach vind ik het belangrijk om “bij” en scherp te blijven qua kennis en vaardigheden. Ik heb veel toegepaste opleidingen en trainingen gevolgd, maar ook lees ik veel en neem ik veelvuldig deel aan studiedagen, workshops en congressen in mijn domein. Een andere vorm die mij het nodige heeft bijgebracht is individuele coaching.

Werkend leren en lerend werken zijn bij mij altijd hand in hand gegaan. Ik vind het opzienbarend hoe veel je werkenderwijs leert van anderen in je directe omgeving. Ik sta open voor vernieuwing, heb een grote algemene belangstelling en probeer allerlei signalen op te pikken, waarvan ik denk dat ik die kan toepassen in mijn werk of persoonlijk leven. Een open mindset en een enorme brok nieuwsgierigheid zijn voor mij leidende principes. Eigenlijk wil ik nooit iets missen… stilstand zou voor mij achteruitgang betekenen.

En mijn opleidingsplan voor de toekomst? Een professionele broodbakkersopleiding! Ik wil graag meer met mijn handen leren werken als mooie compensatie voor al het ‘hoofdwerk’.”