Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Sophie Gersjes

Projectcoördinator Leven Lang Ontwikkelen en Junior Contentspecialist Radboud Academy

“Sinds mijn kinderjaren ben ik al een nieuwsgierig aagje. Het liefst ben ik van alles op de hoogte en ben ik overal bij betrokken. Dit zorgt ervoor dat kansen om nieuwe dingen te leren en te proberen zich regelmatig voordoen. De stap zetten om deze kansen aan te pakken gaat echter niet altijd vanzelf.

SophieGersjes-RadboudAcademyBij nieuwe dingen komen namelijk ook wat onzekerheden kijken. Als starter kom ik vaak in situaties terecht waarin ik iets voor het eerst ga doen. Gedachten als ‘Kan ik dit wel?’, ‘Wat als het niet lukt?’ en ‘Misschien moet ik dit pas over een tijdje doen.’ schieten dan door mijn hoofd. Steeds meer lukt het mij om deze spanning niet te zien als een teken dat ik iets niet moet doen, maar juist als een teken dat ik iets wél moet doen. De ervaring leert mij dat juist de situaties die ik spannend vond mij het meest hebben gebracht.
 
Vorig jaar volgde ik met deze instelling het Young Professional Programme, waar ik met andere starters werkte aan mijn professionele skills. Naast het toepassen van de geleerde skills en verkregen zelfkennis, heb ik zin om mij de komende tijd ook te ontwikkelen op andere vlakken. Ik neem bijvoorbeeld nog graag deel aan een fotografiecursus en ik wil leren hoe ik EHBO kan verlenen.”