Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Driedelige training Modereren, de Kunst van de Gespreksleiding

Verlopen jouw gesprekken, vergaderingen of meetings moeizaam? Overheerst na afloop het gevoel dat het meeste deel van de tijd aan de minst interessante aspecten is besteed? Krijg jij de zenuwen van het voeren van groepsgesprekken? Of heb je weliswaar voorzitterservaring, maar zou je graag de volgende stap in je rol als moderator willen zetten? Tijdens de driedelige training Modereren, de Kunst van de Gespreksleiding leer jij als (toekomstig) gespreksleider om jouw bijeenkomsten effectiever, leuker en nuttiger te laten verlopen.

Je kunt je nog niet inschrijven voor de editie van Modereren. Je kunt wel het 'Houd me op de hoogte formulier' invullen, zodat we je informeren over de data en inschrijfmogelijkheden van de nieuwe editie, of kijk in de portal voor het huidige aanbod.

Banner modereren

Factsheet

Taal Nederlands
Duur 3 halve dagen van 13.00 tot 17.00 uur
Planning Nog niet bekend
Kosten 950,00 euro inclusief koffie en thee. Ben je medewerker of alumni van de Radboud Universiteit? Dan krijg je 10% korting op deze cursus.
Stap Deze cursus komt in aanmerking voor de STAP-subsidie van €1.000 euro
Locatie Huize Heyendaal, Nijmegen
Aantal deelnemers Maximaal 12 deelnemers
Eindresultaat Certificaat

Wat brengt het jou?

  • Na afloop van de training ben je in staat om doelstellingen te formuleren en te vertalen in een programma: wat ga je doen, in welke volgorde en tijdsduur en hoe? Hoe houd je rekening met tijdsdruk?
  • Je leert de kracht van groepen te herkennen, te benutten en op positieve wijze te sturen. Als gespreksleider zorg jij voor voldoende groepsveiligheid, draagvlak en een levendige en constructieve groepsdynamiek.
  • Gesprekken een bepaalde richting op kunnen sturen met behulp van zowel interventie als non-interventie.

Hoe is het programma opgebouwd?

In deze training gaan we in op het speelveld van de moderator. Wat zijn de belangrijkste inzichten, aandachtspunten en vaardigheden bij het modereren van een bijeenkomst? We onderscheiden drie hoofdthema’s die de ruggengraat van de training vormen:

  • Deel 1: Bewuste rolopvatting, doelen formuleren en programma ontwerp
  • Deel 2: Inzicht in en werken met groepsdynamiek
  • Deel 3: Vaardigheden op gespreksniveau: sturen en interveniëren

Voor wie is deze training relevant?

Deze training is geschikt voor moderatoren, gespreksleiders, voorzitters, communicatiemedewerkers en andere mensen die (online) vergaderingen leiden, (groeps)gesprekken voeren of sessies begeleiden (al dan niet op academisch niveau). Er is geen voorkennis vereist.

Programmaleider drs. Inez Zondag

“Als moderator schakel je op meerdere niveaus tegelijk en stuur je op sfeer, structuur en inhoud. Dat maakt deze rol complex, maar ook boeiend.”

Inez is programmamaker en onderwijsontwerper bij Radboud Academy.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit wordt het thema steeds op een laagdrempelige manier vanuit een ander invalshoek belicht. Er is ruimte voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou en je omgeving verder te ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat