Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Vierdelige cursus Pillen in Perspectief

Een paracetamolletje tegen de hoofdpijn. Een vaccin tegen een virus. Een chemotherapie tegen een akelige kanker. De een wat eerder of vaker dan de ander, maar iedereen komt ermee in aanraking: de pillen, poeders en vloeistoffen die worden geproduceerd door de farmaceutische industrie.

Maar wat doen geneesmiddelen precies in ons lichaam? Wat blijft er over van stoffen met moeilijke namen als ze hun werk hebben gedaan? Zijn al die voorgeschreven medicijnen niet vooral gezond voor de portemonnees van aandeelhouders? En welke wondermiddelen zijn er op dit moment in ontwikkeling? 
 
In vier bijeenkomsten praten experts van Radboudumc en de Radboud Universiteit je helemaal bij over de stand van zaken in de farmacologie. Zij scheiden op een toegankelijke manier de feiten van de mythes en de voordelen van de bijwerkingen.

Je kunt je nog niet inschrijven voor de editie van Dialoog voor Duurzaamheid. Je kunt wel het 'Houd me op de hoogte formulier' invullen, zodat we je informeren over de data en inschrijfmogelijkheden van de nieuwe editie, of kijk in de portal voor het huidige aanbod.

Hoe is het programma opgebouwd?

Factsheet for the Curious

Startdatum: Nog niet bekend
Taal: Nederlands 
Duur: 4 bijeenkomsten
Kosten: € 120,00 (introductieprijs); de kosten zijn inclusief de koffie en thee. 
Type onderwijs: Cursus 
Opleidingsvorm: Offline 
Vakgebied: Gezondheid, zorg en welzijn 
Eindresultaat: Certificaat 
Locatie: Op de campus van de Radboud Universiteit  
Docent(en): met o.a. prof. dr. Mark Van Houdenhoven, prof. dr. Ad Ragas en prof. dr. Paul Smits, Studielast: 4 colleges van 1,5 uur 
Planning: Volgt
Inschrijfdeadline: Volgt.
Aantal deelnemers: Minimaal 22, maximaal 36 
Doelgroep: For the Curious 
Aangeboden door: Radboud Academy

Docent Paul Smits

“Iedereen kent het chirurgisch mes als ‘n zeer doeltreffende, maar tegelijk ook riskante interventie in de geneeskunde. Voor het geneesmiddel geldt precies hetzelfde: krachtig bij goed gebruik, maar gevaarlijk in verkeerde handen.”

Paul Smits

Paul Smits is hoogleraar Farmacologie en onder andere voorzitter van de Geneesmiddelencommissie Radboudumc en voorzitter Raad van Advies van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat