Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Vervolgonderwijs gericht op gemeentelijke organisaties

De druk op de lokale overheid is de afgelopen jaren toegenomen. Zo hebben raadsleden te maken met polarisering in het debat, vraagt de decentralisatie meer specialistische expertise van ambtenaren, en wordt er een groot appel gedaan op gemeenten en provincies om de diversiteit in de raad en in de besluitvorming te vergroten. Radboud Academy begeleidt volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren om hun positie in dit krachtenveld te versterken door hun expertise te verdiepen en hun vaardigheden te vergroten. Speciaal voor hen bieden we een overzicht van het vervolgonderwijs specifiek gericht op lokale overheidsorganisaties.

RU_logo_Radboud-Academy_RGB

Nijmegen - Nevelgeul

Maatwerkcursussen en incompany trainingen

Ben jij op zoek naar een specifiek programma gericht op gemeentelijke organisaties, maar sluit ons aanbod niet helemaal aan op je vraag? Radboud Academy biedt ook vervolgonderwijs aan op maat en op incompany basis. Met onze inhoudelijke en didactische expertise op het gebied van personeelsbeleid vertalen we je doelen naar een flexibel leertraject dat aansluit op de vraagstukken van je organisatie.

‘Een goede dialoog voeren, op een respectvolle manier, is misschien wel de grootste uitdaging voor raadsleden in deze tijd.’

In samenwerking met de Gelderland Academie van de provincie Gelderland realiseerden we voor gemeenteraadsleden een training over de dialoog in het polariserende debat. Uniek aan deze training is de focus op gesprekken uit de eigen werkpraktijk. Wat wordt er gezegd, hoe wordt daarop gereageerd en wat is daarvan dan weer het effect op het verdere verloop van het gesprek? Hoe kunnen we dit alles begrijpen en vooral: hoe kan het beter?

De training werd door deelnemers gemiddeld gewaardeerd met een 9: ‘Ik heb er veel van geleerd en eerlijk gezegd smaakt het naar meer’. De training wordt komend jaar wederom aangeboden aan nieuwe raadsleden.

Gelderland Academie
image0

Over Radboud Academy

Radboud Academy brengt al het vervolgonderwijs van de Radboud Universiteit voor je samen. Jaarlijks zijn dit ruim 750 cursussen, trainingen en lezingen. Samen met onze toonaangevende experts verbinden we de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit je werkpraktijk en de uitdagingen uit de samenleving.