Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Vierdelige cursus De Wonderen van het Leven Lang Leren

Om je persoonlijke talenten volop te ontplooien en om maximaal gebruik te kunnen maken van de voortdurend veranderende mogelijkheden in de wereld om je heen, zul je jezelf moeten blijven ontwikkelen. Een leven lang leren is het nieuwe normaal. Vaardigheden als probleemoplossend vermogen, communicatie, nieuwsgierigheid, aanpassingsvermogen en emotionele lenigheid worden steeds belangrijker. Deze kwaliteiten zorgen voor een grotere veerkracht en meer succes in een veranderende omgeving. Ze vormen ook een vruchtbare bodem voor een leven lang leren.

Je kunt je niet meer inschrijven voor de cursus De Wonderen van het Leven Lang Leren. Je kunt wel het Houd me op de hoogte-formulier invullen, dan houden we je op de hoogte van een eventuele volgende editie.

Radboud Academy - Leven Lang Leren

Factsheet for the Curious

Taal Nederlands
Duur Vier avonden van 19:30 uur tot 21:15 uur
Planning N.t.b.
Kosten 190,00 euro inclusief koffie en thee; medewerkers en (oud)studenten krijgen 10% korting
Stap Deze cursus komt niet in aanmerking voor de STAP-subsidie van €1.000 euro
Locatie Op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
Aantal deelnemers Maximaal 40
Studielast 1 uur voorbereiding per college
Eindresultaat Certificaat

De Wonderen van het Leven Lang Leren

Bekijk hier de video en ontdek wat hoofdopleider Lieke van Lieshout zegt over de cursus De Wonderen van het Leven Lang Leren.

Hoe is het programma opgebouwd?

Hoe leren jonge kinderen deze cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden in hun eerste levensjaren? En hoe blijven we juist in staat om te leren tijdens een latere levensfase? Leren wordt vaak geassocieerd met onderwijs; het leren van kennis en kunde vanuit een boek of een theorie, maar we kunnen juist op de werkplek zoveel ontwikkelen. Hoe werkt dit dan? Om te leren hebben we in ieder geval de drive nodig om te willen leren. Waarom zijn we soms wel en soms niet gemotiveerd en wat verandert motivatie aan het leerproces?

De sprekers in deze reeks zijn allen werkzaam aan de Radboud Universiteit of het Radboud Medisch Centrum.  In deze cursus krijg je een goed beeld van recent onderzoek naar menselijk leren over de levensloop. Iedere avond kent een verrassende invalshoek en wordt op een toegankelijke en interactieve manier gepresenteerd.

Voor wie is deze cursus relevant?

De cursus is toegankelijk voor een breed geïnteresseerd publiek. De cursus is specifiek interessant voor mensen die zoeken naar meer verdieping en achtergronden over leerprocessen, en voor iedereen met algemene interesse in gedrag, psychologie, sociologie, onderwijs, pedagogiek en coaching. Er is geen voorkennis vereist.

lieke van lieshout2

Hoofdopleider Lieke van Lieshout

"Een leven lang leren: nieuwe ervaringen zijn essentieel om je geest jong en scherp te houden."

Lieke van Lieshout is postdoc onderzoeker bij het SENSe lab. Ze werkt aan een project over motivatie in het hoger onderwijs. Eerder promoveerde zij op de cognitieve en neurale mechanismen van menselijke nieuwsgierigheid.

Wat zeggen onze cursisten?

Bekijk hier de video en ontdek wat onze cursisten zeggen over het vervolgonderwijs van Radboud Academy.

Radboud Academy als opleidingspartner

In deze cursus verbindt Radboud Academy de laatste inzichten uit de wetenschap met de actuele vraagstukken uit de samenleving en uitdagingen uit je werkpraktijk. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Radboud Universiteit breng je je eigen casuïstiek in en ontvang je concrete handvatten om beter te kunnen handelen. We kiezen bewust voor onderwijs in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie, reflectie en uitwisseling met andere deelnemers. Zo helpen we jou, je organisatie en de samenleving verder ontwikkelen.

Vink1 Science-based kennis en skills    Vink1 Topwetenschappers en experts
Vink1 Praktische relevantie                    Vink1 Waardevol certificaat