Aanbod onderwijs voor professionals

Resultaat 1 - 20 van 142 resultaten
 • Begrijpelijk schrijven voor een breed publiek (B1-niveau) - groepstraining

  Je leert in twee sessies hoe je je schrijfstijl kunt aanpassen, zodat je tekst makkelijker leesbaar wordt. Je ervaart met de groep hoe je ingewikkelde kwesties vertaalt naar gewonemensentaal.

  Startdata

 • Overleg

  Inclusief communiceren - groepstraining

  De training inclusieve communicatie maakt je bewust van wat inclusiviteit is en geeft je inzichten en handvatten die je helpen om inclusiever te communiceren.

  Startdata

 • Docentendag: Nederlands met glans

  De opleiding Nederlandse Taal en Cultuur organiseert samen met het Radboud Pre-University College of Society en de Radboud Docenten Academie een studiedag voor docenten Nederlands in het voortgezet onderwijs.

 • Docentendag ACW: Voorbij de waarheid, Feit en fictie in beeld en verhaal

  Een studiedag rondom het thema 'feit en fictie' voor docenten CKV, kunstvakken, Nederlands, Maatschappijleer en Burgerschap in het vo en hun meest geïnteresseerde leerlingen. Studenten zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

 • Digitale geletterdheid in het Curriculum

  Het doel van deze cursus is om samen met de deelnemers te verkennen wat Digitale Geletterdheid allemaal omvat en hoe dit vormgegeven kan worden in het curriculum op school.

 • Oneindigheid

  Men hoort wel eens dat in de wiskunde "de ene oneindigheid groter kan zijn dan de andere", maar wat betekent dat precies? In deze masterclass voor vwo-leerlingen en -docenten gaan we daar een antwoord op te geven.

 • Brein met woorden

  Cursus: Ons Kostbare Brein

  Ontdek de fascinerende wereld van het menselijk brein in deze cursus. Verken de mysterieuze werking ervan, ontrafel hoe hersenactiviteit menselijk gedrag beïnvloedt, en ontdek de methoden die wetenschappers gebruiken voor dit onderzoek.

 • Studiedag Scheikunde 2024: De (ver)binding aangaan

  De scheikunde studiedag aan de Radboud Universiteit biedt een inspirerende gelegenheid om dieper in te gaan op diverse chemische aspecten.

 • Digitale geletterdheid

  Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen functioneren in een samenleving waarin digitale technologie en media een belangrijke plaats hebben.

 • Kansenongelijkheid & diversiteit

  In deze specialisatie gaan we dieper in op deze en andere vragen die je hebt over kansenongelijkheid & diversiteit. We verbinden daarbij het macroniveau van ongelijkheid met het meso- en microniveau van diversiteiten op jouw school en in je klas.

 • Professionals in gesprek

  Cursus: Young Leadership for Sustainability

  In deze cursus ontwikkel je vaardigheden om ook anderen te inspireren tot duurzame verandering en innovatie. Je leert effectief communiceren over deze onderwerpen en ontdekt wat jouw persoonlijke drijfveren zijn binnen dit kader.

 • Bioinformatica (voor docenten)

  Ontdek de kracht van bioinformatica in onze masterclass voor vo-docenten! Verken het lesmateriaal van het PUC of Science en integreet deze in je curriculum.

 • MethodsNet + RSS

  Analytisch Pragmatisme: Een Inleiding tot Relationele Sociale Wetenschap (RSS00.04)

  In deze cursus verken je een alternatieve manier van sociale wetenschappen die zijn oorsprong vindt in de analytische benadering van Max Weber en de reflecties van belangrijke pragmatistische denkers.

 • Basic dosimetry and radiobiology for radionuclide therapy

  Basisdosimetrie en radiobiologie voor radionuclidetherapie (RSS3.07) - Uitverkocht

  In deze cursus krijg je basiskennis van dosimetrie en radiobiologie voor gerichte radionuclidetherapie om toe te passen in onderzoek en de dagelijkse klinische praktijk.

 • MethodsNet + RSS

  Big Data: Gegevensverzameling, Scrapen en API's in R (RSS1.08)

  Deze cursus behandelt geavanceerde technieken van web scraping en algoritme auditing en is op maat gemaakt voor sociale wetenschappers.

 • MethodsNet + RSS

  Casestudy-Onderzoek in de Sociale Wetenschappen (RSS2.04)

  Leer kwalitatieve casestudies te begrijpen, te waarderen, toe te passen en te gebruiken voor je eigen onderzoek.

 • Causale Gevolgtrekkingen met Natuurlijke Experimenten: DiD, RDD, IV en Gematchte Ontwerpen (RSS2.05)

  Leer meer over kwantitatieve causale gevolgtrekkingen met behulp van observationele gegevens in de sociale en economische wetenschappen.

 • MethodsNet + RSS

  Concepten en Conceptualisatie: Bouwstenen van Sociale Wetenschap (RSS1.17)

  Deze zomercursus van een week biedt deelnemers een inleiding in de rol van concepten in theorieën, methoden en onderzoeksontwerp.

 • Discoursnetwerkanalyse (RSS1.04)

  Deze zomercursus van een week introduceert discoursnetwerkanalyse, een methodologie die kwalitatieve inhoudsanalyse combineert met sociale netwerkanalyse om beleidsdebatten en hun ontwikkeling in de tijd te meten.

 • An introduction to the theory and practice of Personal Science

  Een inleiding in de Theorie en Praktijk van Persoonlijke Wetenschap (RSS00.08)

  Ontdek Persoonlijke Wetenschap deze zomer! Doe mee aan onze cursus en ontdek het fascinerende snijvlak van zelfobservatie en gegevensanalyse.