Docent legt uit met behulp van het digibord
Docent legt uit met behulp van het digibord

Algemene taalvaardigheidscursussen Engels voor docenten

Voor docenten die Engelstalig onderwijs geven, kunnen we speciale Cambridge cursussen Engels op maat verzorgen. De cursussen volg je in groepsverband met je collega’s, bijvoorbeeld op je eigen school of online. We stemmen de cursus helemaal af op jullie wensen.

  Algemeen

  Inhoud van de cursus

  We bieden deze cursus aan op de niveaus B2 (gevorderd), C1 (vergevorderd) en C2 (native speaker niveau). De cursus helpt docenten de Engelse taalvaardigheid te ontwikkelen tot het beoogde CEFR-niveau en bereidt tevens voor op het Cambridge-examen voor dat niveau.

  Alle vaardigheden en examenonderdelen komen aan bod: lees- en luistervaardigheid, spreek- en schrijfvaardigheid, grammatica en vocabulaire.

  Om zoveel mogelijk te oefenen met Engelse spreekvaardigheid, wordt in de les alleen Engels gesproken. Voorafgaand aan de lessen maak je (online) oefeningen waarmee je aan de slag gaat in de les. Ook ga je aan de slag met oefenopdrachten, tips en proefexamens ter voorbereiding op het Cambridge-examen en krijg je op meerdere momenten in de cursus persoonlijke feedback van onze docent.

  Opzet

  De standaardopzet is 15 bijeenkomsten van 2 uur. Het maximum aantal deelnemers in één groep is 16.

  Certificering

  Aan het eind van de cursus ben je voorbereid om deel te nemen aan het officiële Cambridge-examen dat de British council een paar keer per jaar afneemt. 

  Je ontvangt van Radboud in'to Languages een certificaat van deelname aan de cursus, mits je minstens 80% van de sessies hebt bijgewoond.

  Locatie

  We kunnen de cursus op locatie bij de school of bij Radboud in’to Languages verzorgen, of online. Ook een mix van online en op locatie behoort tot de mogelijkheden.

  Niveaubepaling met plaatsingstoets

  Om de cursus goed aan te laten sluiten bij het niveau van de deelnemers, vragen we de docenten eerst een Oxford Online Placement Test (OOPT) te maken. Op basis hiervan bepalen we hun niveau. 

  Welke cursus past bij welke score?

  • Cursus Engels voor gevorderden (B2): OOPT-score van 60-80 of een Cambridge Preliminary certificaat (score c of hoger)
  • Cursus Engels voor vergevorderden (C1): OOPT-score van 80 of hoger of een Cambridge-certificaat B2 First (score c of hoger) 
  • Cursus Engels op native speaker niveau (C2): OOPT-score van 100 of hoger of een Cambridge-certificaat C1 Advanced (score c of hoger).

  Plan je plaatsingstoets 

  Cursusmateriaal

  Voor iedere cursus wordt een cursusboek gebruikt. De school dient deze voor alle deelnemende docenten voor aanvang van de cursus aan te schaffen. Dit cursusmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen. Afhankelijk van het niveau werken we met een van de volgende boeken:

  • B2: Open World First Student's Book with Answers with Online Practice, Cambridge University Press (ISBN: 9781108759052).
  • C1: Open World Advanced Student's Book with Answers, Cambridge University Press (ISBN: 9781108891455)
  • C2: Cambridge English Proficiency Masterclass Student’s Book, Oxford University Press (ISBN: 9780194705240)

  Naast het studieboek krijgen deelnemers toegang tot de cursus in Brightspace, de digitale leeromgeving van de Radboud Universiteit. Hierin vind je alle benodigde extra materialen, opdrachten, extra oefenmateriaal en online links ten behoeve van de zelfstudie.

  Training op maat

  Interesse in een training Engels op maat die je met je collega’s kunt volgen? We denken graag met je mee over wat het beste past bij jullie wensen en plannen met plezier een vrijblijvend gesprek. We maken altijd een offerte op maat.

  Toch liever een cursus Engels waar je individueel aan kunt deelnemen? Bekijk dan onze groepscursussen Engels met open inschrijving.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Keuze tussen op locatie en online
  Voertaal
  Engels
  Intakegesprek
  Ja

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Niveau
  Gevorderd
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024-361 61 66
  info [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)