Aanbod onderwijs voor professionals

Resultaat 1 - 20 van 185 resultaten
  • Drie vrouwen lachen samen

Cursus: Positieve Psychologie

In deze cursus leer je hoe te focussen op positieve ervaringen en individuele eigenschappen en welbevinden. Zo word je veerkrachtiger.

• 01 maart 2024
    • 17 mei 2024
    • 30 september 2024
    • 22 november 2024
    • 12 september 2024
  • Foto van persoon die zichzelf filmt

Jezelf en je verhaal presenteren met een video - groepstraining

Een filmpje kan je helpen om je verhaal te delen met een breed publiek. Een mooi middel dus, maar hoe pak je dit goed aan?

• hand die pen vasthoud

Cursus: Mentalization Based Treatment (MBT)

In deze training krijg je inzicht in de belangrijkste theoretische aspecten van Mentalization-Based Treatment (MBT).

• Portret van spin in spinneweb

Cursus: Imaginaire Exposurebehandeling van PTSS

Deze online cursus traint je in de uitvoering van de wetenschappelijk stevig onderbouwde behandelvormen van PTSS: Imaginaire Exposurebehandeling (IE).

• 27 mei 2024
    • 13 november 2024
  • Rennend kind

Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen

In deze cursus leer je alles over de bijzondere breinen van kinderen en jeugdigen, en hoe je met testresultaten naar gerichte adviezen vertaalt.

• Portret van handen van dansend stel

Cursus: Systeemtherapie

Hoe betrek je de context ten voordele van de cliënt en behandeling? In deze cursus leer je op welke wijze je dit kunt doen.

• Portret van handen die arm van ander persoon aanraken

Cursus: Seksuologie

Met dit praktijkgerichte programma maak je competenties eigen, door met je cliënt diens seksualiteit bespreekbaar te maken en mogelijke problemen te signaleren.

• 30 mei 2024
    • 31 mei 2024
    • 11 november 2024
    • 12 november 2024

Bioinformatica (voor docenten)

Ontdek de kracht van bioinformatica in onze masterclass voor vo-docenten! Verken het lesmateriaal van het PUC of Science en integreet deze in je curriculum.

• Man staart naar het bergachtige landschap

100-uurs basiscursus Cognitieve Gedragstherapie

Deze basiscursus bestaat uit de cursussen Inleiding in de gedragstherapie en Stemmings-, angst- en somatoforme stoornissen uit de gz-opleiding.

• 10 juni 2024
    • 11 juni 2024

Netwerkbijeenkomst Natuurkunde

Netwerkbijeenkomst voor natuurkundedocenten: een unieke kans om kennis te delen, ideeën uit te wisselen en het natuurkunde-onderwijs te versterken.

• MethodsNet + RSS

Concepten en Conceptualisatie: Bouwstenen van Sociale Wetenschap (RSS1.17) - Gesloten

Deze zomercursus van een week biedt deelnemers een inleiding in de rol van concepten in theorieën, methoden en onderzoeksontwerp.

• Discoursnetwerkanalyse (RSS1.04)

Deze zomercursus van een week introduceert discoursnetwerkanalyse, een methodologie die kwalitatieve inhoudsanalyse combineert met sociale netwerkanalyse om beleidsdebatten en hun ontwikkeling in de tijd te meten.

• Analytisch Pragmatisme: Een Inleiding tot Relationele Sociale Wetenschap (RSS00.04)

In deze cursus verken je een alternatieve manier van sociale wetenschappen die zijn oorsprong vindt in de analytische benadering van Max Weber en de reflecties van belangrijke pragmatistische denkers.

• Basisdosimetrie en radiobiologie voor radionuclidetherapie (RSS3.07) - VOL

In deze cursus krijg je basiskennis van dosimetrie en radiobiologie voor gerichte radionuclidetherapie om toe te passen in onderzoek en de dagelijkse klinische praktijk.

• MethodsNet + RSS

Big Data: Gegevensverzameling, Scrapen en API's in R (RSS1.08)

Deze cursus behandelt geavanceerde technieken van web scraping en algoritme auditing en is op maat gemaakt voor sociale wetenschappers.

Casestudy-Onderzoek in de Sociale Wetenschappen (RSS2.04) - Gesloten

Leer kwalitatieve casestudies te begrijpen, te waarderen, toe te passen en te gebruiken voor je eigen onderzoek.

• MethodsNet + RSS

Causale Gevolgtrekkingen met Natuurlijke Experimenten: DiD, RDD, IV en Gematchte Ontwerpen (RSS2.05)

Leer meer over kwantitatieve causale gevolgtrekkingen met behulp van observationele gegevens in de sociale en economische wetenschappen.

• An introduction to the theory and practice of Personal Science

Een inleiding in de Theorie en Praktijk van Persoonlijke Wetenschap (RSS00.08)

Ontdek Persoonlijke Wetenschap deze zomer! Doe mee aan onze cursus en ontdek het fascinerende snijvlak van zelfobservatie en gegevensanalyse.

• MethodsNet + RSS

Etnografisch Onderzoek: Vraagstukken en Interpretaties (RSS2.18)

De uitdagingen van veldwerk hebben niet alleen te maken met het genereren van gegevens, maar ook met het navigeren door de politiek van "het veld" en het bewegen tussen het veld, het bureau en de pagina.

• MethodsNet + RSS

Feministische Kennis en Onderzoekspraktijk: Postkoloniale Bemiddelingen en Mogelijkheden (RSS2.19)

Als sociale wetenschappers zijn we allemaal betrokken bij het produceren van kennis. Een centraal aandachtspunt van postkoloniale feminismen is het in twijfel trekken van de voorwaarden waaronder we kennis produceren.