docent helpt leerlingen in klas
docent helpt leerlingen in klas

Begeleiden profielwerkstuk

Hoe help je leerlingen zich te oriënteren op een onderwerp voor het profielwerkstuk? Wanneer is een onderzoeksvraag goed? En hoe begeleid en beoordeel je leerlingen op een goede manier? In de training ‘begeleiden profielwerkstuk’ focussen we op de rol van de docent als begeleider en beoordelaar bij de totstandkoming van het profielwerkstuk.

  Algemeen

  Inhoud

  Concreet richten we ons op de begeleidingskenmerken en -instrumenten die kunnen bijdragen aan een profielwerkstuk dat voldoet aan de criteria voor academische vaardigheden. De training geeft antwoord op drie vragen:

  • De onderzoeksvraag: Hoe begeleid ik mijn leerling van een vage belangstelling naar het formuleren van een precieze en afgebakende vraag?
  • De beoordeling: Hoe kom ik vanuit mijn intuïtie over goede onderzoeksvragen tot een beoordelingsinstrument (rubrics) dat valide en bruikbaar is? En hoe maak ik daarin onderscheid tussen alfa-, gamma- en bèta-onderzoek?
  • De begeleiding: Hoe gebruik ik mijn beoordelingsinstrument als betrouwbaar begeleidingsmiddel?

  Op maat

  Voorafgaand aan de training bekijken en bespreken we het bestaande referentiekader/protocol rondom het profielwerkstuk en is er aandacht voor bestaande knelpunten. Op basis daarvan maken we de training op maat.

  Doelgroep

  De training is voor groepen docenten van één of meer scholen.

  Opleiders

  De training wordt meestal gegeven door twee opleiders van de Radboud Docenten Academie, een met een alfa-achtergrond en een met een bèta-/gamma-achtergrond. De opleiders hebben zelf ook voor de klas gestaan en kennen de uitdagingen van het begeleiden van een profielwerkstuk.

  Locatie en duur

  De training duurt vier uur. We geven de training bij jou op school.

  Profielwerkstukbegeleiding voor je leerlingen?

  Ben je op zoek naar programma's voor leerlingen om ze te ondersteunen bij het maken van hun profielwerkstuk? Bekijk hier het aanbod van de Pre University College of Society en de Pre University College of Science.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  Deze training wordt op maat gegeven. De startdatum is in overleg.
  Kosten
  € 2.760
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  exclusief reistijd en -kosten
  Voertaal
  Nederlands

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus

  Contactinformatie

  Wil je meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag hoe we je verder kunnen helpen.

  • nascholing [at] docentenacademie.ru.nl
  • (024) 361 55 72