MethodsNet + RSS
MethodsNet + RSS

Big Data: Gegevensverzameling, Scrapen en API's in R (RSS1.08) - Gesloten

Deze cursus van een week behandelt geavanceerde technieken van web scraping en algoritme auditing en is op maat gemaakt voor sociale wetenschappers. Je verbetert bestaande vaardigheden op het gebied van gegevensverzameling en -analyse, waarbij de nadruk ligt op ethisch verantwoord scrapen van dynamische websites en het auditen van algoritmen voor sociaal onderzoek. De cursus is bedoeld voor mensen met basiskennis van R en basiskennis van web scraping.

  Algemeen

  Gesloten: registratie niet langer mogelijk. We hebben enkele alternatieven voor je:

  We willen je aanraden om deel te nemen aan onze cursus 'Big Data: Introduction to Text Analysis', die enkele van dezelfde onderwerpen omvat als jouw cursus en ook in R is. Neem gerust contact op met de docent (Bruno de Castanho Silva : b.paula.castanho.e.silva [at] fu-berlin.de) voor meer informatie over de cursus, inclusief welke onderwerpen worden behandeld en het niveau van de cursus.

  Een andere aanbeveling is om te overwegen deel te nemen aan "Use of AI for Political Analysis", dat zich richt op het gebruik van API's voor grote taalmodellen die een prominente plaats innemen in je cursus. Neem gerust contact op met de docent (Ethan Busby) voor informatie over de cursus en het niveau van de modellen die in die cursus worden behandeld.  

  Collaboration

  Kijk wat onze deelnemers zeggen over hun ervaring!

  MethodsNet + RSS

  Cursussen (Sociale) Onderzoeksmethoden

  Cursusoverzicht
  Course list

  Overzicht cursussen & disciplines

  Cursusoverzicht

  Kun je dit jaar niet deelnemen?

  We kunnen je op de hoogte houden van het 2025 cursusprogramma! Wil je in 2025 je kennis verbreden met cursussen over duurzaamheid, recht, onderzoeksmethoden & vaardigheden, data science en meer? Ontvang een e-mail zodra het nieuwe programma klaar is. Want jij bent nodig!

  Houd me op de hoogte

  Startdatum

  17 juni 2024, 09:00
  Educational method
  Op locatie
  Main Language
  Engels
  Sessions
  17 juni 2024, 09:00 - 21 juni 2024, 17:00
  Teacher(s)
  Aleksandra Urman
  Unique code
  RSS1.08

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Bekijk de vereisten onder kosten en toelating
  Studielast (ECTS)
  2
  Eindresultaat
  Certificaat

  Totaalpakket & Sociale Evenementen

  Tijdens het gehele programma van de Radboud Summer School is de voertaal Engels. Dit geldt voor alle cursussen maar ook tijdens informele netwerkbijeenkomsten en sociale evenementen wordt Engels gesproken.

  Deze specialistische cursus is bedoeld voor sociale wetenschappers die hun vaardigheden op het gebied van web scraping en learning algorithm auditing met behulp van R willen uitbreiden. Je zult leren hoe je efficiënt complexe en dynamische webgegevens kan scrapen, inclusief het omgaan met JavaScript-intensieve sites, het oplossen van veelvoorkomende scrapingproblemen en het werken met API's. 

  De cursus begint met opfrissen van de basisbegrippen van web scraping, zodat alle deelnemers op één lijn zitten. Daarna zul je dieper ingaan op geavanceerde scrapingmethodes, zoals het scrapen van dynamisch geladen websites met JavaScript en technieken om veelvoorkomende scrapingobstakels te omzeilen (bv. vermijden dat websites je detecteren en blokkeren; gebruikersprofielen aanmaken met specifieke kenmerken, enz.) Een aanzienlijk deel van de cursus is gewijd aan algoritme-auditing. Dit omvat het begrijpen van de grondbeginselen van deze techniek die het mogelijk maakt om de functionaliteit en impact van black-box algoritmen te evalueren die worden gebruikt in sociale media, zoekmachines, LLM-gebaseerde chatbots en andere platforms. 

  Je leert hoe je gegevens kunt verzamelen en analyseren om deze algoritmen te controleren, mogelijke biases bloot te leggen en de bijbehorende ethische implicaties te analyseren. De cursus behandelt praktische voorbeelden en casestudy's waarbij geavanceerde technieken voor web scraping en het werken met API's worden gebruikt. Met behulp van praktische oefeningen en projecten zul je je kennis kunnen toe passen in real-world scenario's. Ethische overwegingen, zoals het respecteren van privacy en het naleven van wettelijke kaders, zullen een terugkerend thema zijn. Aan het eind van de cursus zul je geavanceerde vaardigheden hebben in web scraping en een solide basis in algoritme-auditing, zodat je geavanceerd datagestuurd onderzoek kunt uitvoeren in de sociale wetenschappen.
   

  Aleksandra Urman

  Aleksandra Urman
   

  Dr. Aleksandra Urman is postdoctoraal onderzoeker bij de Social Computing Group, Universiteit van Zürich. In haar werk past ze verschillende computationele sociaalwetenschappelijke technieken toe en ontwikkelt ze deze om online politieke communicatie en algoritmische vooringenomenheid te bestuderen. Haar belangrijkste methodologische competenties omvatten web scraping, algoritme auditing, computationele tekstanalyse, statistische analyse en netwerkwetenschappelijke benaderingen.

  Kosten

  • Regular: €1049 (aanmeldingsdeadline 1 Mei)
  • Student & PhD's: €699 (aanmeldingsdeadline 1 Mei)

  Inclusief: je cursus, korte ochtend- en late middagcursussen, koffie en thee tijdens de pauzes, elke dag een warme lunch, Officiële Opening, MethodsNET Café (inclusief enkele drankjes en snacks) Officiële Afsluiting (met enkele drankjes en snacks) en een gratis lidmaatschap van 1 jaar (kalenderjaar 2024) als regular lid van MethodsNET.

  Exclusief: vervoer, accommodatie, sociale evenementen en overige kosten.

  Kortingen en beurzen

  Toelating

  Niveau van de deelnemer: 

  • PhD
  • Postdoc
  • Professional

  Toelatingseisen: R-programmeervaardigheden (gemiddeld), en bekendheid en enige ervaring met basistechnieken voor web scraping

  Toelatingsdocumenten: Geen

  Inschrijven