MethodsNet + RSS

Causale Gevolgtrekkingen met Natuurlijke Experimenten: DiD, RDD, IV en Gematchte Ontwerpen (RSS2.05) - Gesloten

In deze cursus van een week behandelen we kwantitatieve causale gevolgtrekkingen met behulp van observationele gegevens in de sociale en economische wetenschappen. We bespreken de complexiteit van causaal onderzoek, moderne methoden die het mogelijk maken om effecten te schatten van verschijnselen die niet gerandomiseerd zijn, en beperkingen daarbij.

Algemeen

Deze cursus is gesloten, aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk.

Tijdens het gehele programma van de Radboud Summer School is de voertaal Engels. Dit geldt voor alle cursussen maar ook tijdens informele netwerkbijeenkomsten en sociale evenementen wordt Engels gesproken.

Correlatie is geen causaliteit, maar wanneer kun je causale interpretaties geven na analyse van niet-experimentele gegevens?

Deze cursus behandelt kwantitatieve causale gevolgtrekkingen met behulp van observationele gegevens in de sociale en economische wetenschappen. We bespreken de complexiteit van causaal onderzoek, moderne methoden die het mogelijk maken om effecten te schatten van verschijnselen die niet gerandomiseerd zijn, en beperkingen daarbij.

Je onderzoekt een verscheidenheid aan specifieke onderwerpen in causale inferentie, waaronder:

• het ontwerp van observationele studies;
    • potentiële uitkomsten;
    • verschil in verschillen ontwerpen;
    • discontinuïteiten ontwerpen;
    • matching;
    • instrumentele variabelen analyse voor niet-naleving;
    • synthetische controle methoden;
    • verschil-in-verschillen ontwerpen met veel tijdsperioden;
    • formele gevoeligheidsanalyse;
    • en andere speciale onderwerpen als de tijd en je interesse het toelaten, waaronder causale bemiddeling (de analyse van mechanismen) en dynamische of in de tijd variërende behandelingen.

Je leert hoe je deze methoden kunt implementeren met behulp van de statistische taal R.

Collaboration

Kijk wat onze deelnemers zeggen over hun ervaring!

MethodsNet + RSS

Cursussen (Sociale) Onderzoeksmethoden

Cursusoverzicht
    Course list

Overzicht cursussen & disciplines

Cursusoverzicht

Kun je dit jaar niet deelnemen?

We kunnen je op de hoogte houden van het 2025 cursusprogramma! Wil je in 2025 je kennis verbreden met cursussen over duurzaamheid, recht, onderzoeksmethoden & vaardigheden, data science en meer? Ontvang een e-mail zodra het nieuwe programma klaar is. Want je bent nodig!

Houd me op de hoogte

24 juni 2024, 09:00
    Onderwijsvorm
    Op locatie
    Bijeenkomsten
    24 juni 2024, 09:00 - 28 juni 2024, 17:00
    Docent(en)
    Ryan T. Moore
    Unieke code
    RSS2.05

Factsheet

Type onderwijs
    Bekijk de vereisten onder kosten en toelating
    Studielast (ECTS)
    Eindresultaat
    Certificaat

Totaalpakket & Sociale Evenementen

Ryan T. Moore

Ryan T. Moore is universitair hoofddocent aan de afdeling Government van de American University in Washington DC (AU), waar hij ook associate director ben van het Center for Data Science. Hij is Senior Social Scientist bij The Lab in DC en Fellow in Methodology bij het US Office of Evaluation Sciences.

Moore heeft zijn Ph.D. behaald aan de afdeling Government van Harvard University. Zijn onderzoeksinteresses zijn gericht op statistische politieke methodologie, met toepassingen in sociaal beleid en evidence-based beleidsvorming. Methodologisch ontwikkel en implementeert hij methoden voor politieke experimenten, causale inferentie, ecologische gegevens, ontbrekende gegevens en geolokaliseerde gegevens.

• Regular: €1049 (aanmeldingsdeadline 1 Mei)
    • Student & PhD's: €699 (aanmeldingsdeadline 1 Mei)

Inclusief: je cursus, korte ochtend- en late middagcursussen, koffie en thee tijdens de pauzes, elke dag een warme lunch, Officiële Opening, MethodsNET Café (inclusief enkele drankjes en snacks) Officiële Afsluiting (met enkele drankjes en snacks) en een gratis lidmaatschap van 1 jaar (kalenderjaar 2024) als regular lid van MethodsNET.

Exclusief: vervoer, accommodatie, sociale evenementen en overige kosten.

Kortingen en beurzen

Toelating

Niveau van de deelnemer:

• Master
    • PhD
    • Postdoc
    • Professional

Toelatingseisen:  We verwachten dat deelnemers reeds kennis hebben gemaakt met inleidende inferentiële statistiek (zoals statistische significantietoetsen) en eventueel met de basisprincipes van het lineaire model. De cursus gebruikt R als analysetaal, maar ondersteunt de interpretatie van R-code voor degenen met een achtergrond in STATA, SPSS, Python of iets vergelijkbaars.

Toelatingsdocumenten: Geen