Docentendag Frans: La musique francophone dans tous ses etats

De dertiende Docentendag Frans, georganiseerd door de afdeling Romaanse Talen & Culturen, in samenwerking met het Radboud Pre-University College of Society, staat in het teken van het Franstalige lied.

Algemeen

De Franstalige muziek speelt een cruciale rol in cultuur, literatuur, politiek en samenleving. Klassieke chansons van bijvoorbeeld Édith Piaf en Jacques Brel hebben de basis gelegd voor de poëtische en emotionele kracht van de Franse muziek. Deze nummers weerspiegelen vaak de menselijke ervaring en de sociale realiteit, waardoor ze een blijvende culturele impact hebben. Moderne Franstalige muziek, van artiesten zoals Stromae, Aya Nakamura of Angèle, bouwt voort op deze traditie, maar voegt nieuwe, eigentijdse thema’s toe. Ze bespreken onderwerpen als identiteit, maatschappelijke veranderingen en persoonlijke strijd, en bereiken zo een breed, internationaal publiek. Vanuit verschillende perspectieven biedt deze middag muzikale inspiratie voor het klaslokaal.

Programma

Bekijk het programma met de lezingen, workshops en sprekers hierboven bij 'Programma'.

Aanmelden

De Docentendag Frans vindt plaats op donderdag 10 oktober. Aanmelden voor de docentendag kan via onderstaande knop. U voldoet de betaling (€150,-) direct bij aanmelding via creditcard, Ideal of PayPal. U ontvangt een bevestiging voor eventuele declaratie bij uw werkgever.

Aanmelden

10 oktober 2024, 13:15
    € 150

Factsheet