An introduction to the theory and practice of Personal Science
An introduction to the theory and practice of Personal Science

Een inleiding in de Theorie en Praktijk van Persoonlijke Wetenschap (RSS00.08) - Gesloten

Doe mee aan onze online cursus en ontdek het fascinerende snijvlak van zelfobservatie en gegevensanalyse. Leer praktische vaardigheden om je eigen gezondheid, gewoontes en productiviteit te volgen en te begrijpen. Een reis die niet alleen over leren gaat, maar over het toepassen van wetenschap in je dagelijks leven. Ga op een uniek avontuur om persoonlijke vragen te beantwoorden met behulp van wetenschappelijke methoden om zelfkennis op te doen.

 

  Algemeen

   

  De cursus is gesloten, aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk 

  Tijdens het gehele programma van de Radboud Summer School is de voertaal Engels. 

  Ga deze zomer op ontdekkingsreis met onze unieke cursus 'Een inleiding tot de Theorie en Praktijk van Persoonlijke Wetenschap'. Dit programma biedt een diepe duik in de fascinerende wereld van zelfobservatie, waarin de principes van wetenschappelijk onderzoek samenkomen met de nuances van persoonlijke gegevens.

  Tijdens deze cursus leer je hoe je op een effectieve manier gegevens over jezelf kunt verzamelen en analyseren, waardoor je alledaagse activiteiten verandert in kansen voor zelfverbetering en inzicht. We verkennen een reeks onderwerpen, van gezondheid en fitness tot productiviteit en mentaal welzijn, waarbij we je leren hoe je experimenten opzet, de voortgang bijhoudt en weloverwogen beslissingen neemt op basis van je bevindingen.

  Ons curriculum is niet alleen ontworpen om kennis over te dragen, maar ook om vaardigheden te ontwikkelen waarmee je empirische methoden kunt toepassen in je persoonlijke leven. Je leert hypotheses te formuleren over je gewoontes, deze te testen door middel van gestructureerde experimenten en de resultaten te interpreteren om positieve veranderingen aan te brengen.

  Deze cursus is perfect als je nieuwsgierig bent naar het snijvlak van wetenschap en zelfverbetering. Of je nu een student, een professional of gewoon iemand die geïnteresseerd is in het begrijpen en optimaliseren van je persoonlijke gewoonten bent, er is hier iets voor jou. Onze interactieve sessies, geleid door experts op dit gebied, bieden een mix van theoretische kennis en praktische toepassing, zodat je vertrekt met een gereedschapskist vol technieken om je persoonlijke wetenschapsreis voort te zetten.

  Ga deze zomer met ons mee voor een verhelderende ervaring die de manier waarop je naar jezelf en je dagelijks leven kijkt, belooft te veranderen. Ben je klaar om een ontdekkingsreiziger te worden in het rijk van je eigen bestaan?

  Kijk wat onze deelnemers zeggen over hun ervaring!

  Course list

  Overview courses and disciplines

  Course list
  Hersenscans

  Behaviour, Psychology and Sociology

  Course list

  Kun je dit jaar niet deelnemen?

  We kunnen je op de hoogte houden van het 2025 cursusprogramma! Wil je in 2025 je kennis verbreden met cursussen over duurzaamheid, recht, onderzoeksmethoden & vaardigheden, data science en meer? Ontvang een e-mail als het nieuwe voorstel klaar is. Want jij hebt een rol te spelen!

  Keep me informed

  Startdatum

  01 juli 2024, 09:00
  Onderwijsvorm
  Online
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  01 juli 2024, 09:00 - 05 juli 2024, 17:00
  Docent(en)
  Martijn de Groot, Ph.D.
  Sara Riggare, Ph.D.
  Thomas Blomseth Christiansen, M.Sc.
  Jakob Eg Larsen, Ph.D.
  Gary Wolf
  Steven Jonas
  Unieke code
  RSS00.08

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Bekijk de vereisten onder kosten en toelating
  Studielast (ECTS)
  2
  Eindresultaat
  Certificaat

  Online Cursus

  Dit is een online cursus, wat betekent dat de sociale activiteiten van de Radboud Summer School helaas niet van toepassing zijn op deze cursus. Daarnaast zal het programma ook afwijken van het weekrooster dat op de website staat. 2 weken voor aanvang van de cursus word je toegevoegd aan ons online platform Brightspace, waar de nieuwe tijden worden gecommuniceerd.

  Martijn de Groot

  Martijn de Groot, PhD


  Manager Health Innovation Labs
  Radboud University Medical Center

  Martijn de Groot is directeur van Radboudumc Health Innovation Labs. Hij heeft een achtergrond in medische biologie (MSc), onderwijs (Med) en medische wetenschappen (PhD), en werkte als onderzoeker, docent en innovator voor een paar grote instellingen voor hoger onderwijs en academische ziekenhuizen in Nederland. Van 2012 tot 2017 was hij medeoprichter van het Quantified Self Institute en in 2018 werd hij hoofd van het REshape & Innovation Center, dat tegenwoordig bekend staat als Radboudumc Health Innovation Labs. Als langdurig toonaangevend lid van de Quantified Self-gemeenschap blijft hij werken aan het co-creëren en onderwijzen van methoden en tools voor zelftracking en persoonlijke wetenschap.

  De cursus is gesloten, aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk 

   

  Kosten

  • Regular: €495 (aanmeldingsdeadline 1 Mei)

  Discounts and Scholarships

  Toelating

  Niveau van de deelnemer: 

  • Advance Bachelor
  • Bachelor
  • Master
  • PhD
  • Postdoc
  • Professional

  Toelatingseisen: Deze cursus is ontworpen om studenten, patiënten en andere beroepen in de gezondheidszorg te helpen meer te halen uit hun zelfregistratiepraktijk. Het cursuswerk bestaat uit het ontwikkelen van een persoonlijk wetenschappelijk project en het toepassen van de onderwezen methoden. Voor het eindproject worden minimaal drie dagen zelf verzamelde gegevens gebruikt, dus de bereidheid tot empirisch zelfonderzoek is een vereiste.

  Toelatingsdocumenten: Geen