Excellence beyond borders: Breaking down barriers in gifted education
Excellence beyond borders: Breaking down barriers in gifted education

Excellentie voorbij grenzen: Doorbreken van barrières in het hoogbegaafdenonderwijs (RSS4.04) - Bevestigd

Talenten zijn niet altijd zichtbaar. Wil je leren hoe je ze kunt zien, en hoe je ze kunt stimuleren, in de mensen met wie je werkt, en misschien in jezelf: dan ben je welkom in deze cursus, waarin we over grenzen heen kijken, grenzen van landen, maar ook de grenzen in ons eigen denken.

Duur: een week.

  Algemeen

  In deze cursus dagen internationale experts je uit om verder te kijken dan de gangbare opvattingen over hoogbegaafdheid en talent. Modellen en theorieën over hoogbegaafdheid en talent komen aan bod, met speciale aandacht voor identificatie, preventie en interventie, zoals zelfregulerend leren, sociale en emotionele ontwikkeling, verschillende vormen van verrijking en speciale klassen en programma's voor hoogbegaafde en getalenteerde leerlingen. Je leert van experts en van je internationale medestudent. En wij, de docenten, zullen ook van jou leren.

  • Je wordt gevraagd om kritisch te zijn en moeilijke situaties te bespreken, zoals 'hoe moedigen we talent aan zonder elitair te zijn? 
  • Je kijkt kritisch naar zowel de manier waarop je werkt als naar je eigen talenten en talentontwikkeling. 
  • Je onderzoekt het spanningsveld tussen het stimuleren van talent en de angst om dat te doen. Willen we dat mensen uitblinken? Durven we zelf uit te blinken?

  Na afloop van de cursus ga je naar huis met een plan of een product om bij te dragen aan talentontwikkeling in je eigen werk- of studieomgeving.

  Startdatum

  08 juli 2024, 09:00
  Kosten
  € 800
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  08 juli 2024, 09:00 - 12 juli 2024, 17:00
  Docent(en)
  Unieke code
  RSS4.04

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Bekijk de vereisten onder kosten en toelating
  Studielast (ECTS)
  2
  Eindresultaat
  Certificaat

  Tijdens het gehele programma van de Radboud Summer School is de voertaal Engels. Dit geldt voor alle cursussen maar ook tijdens informele netwerkbijeenkomsten en sociale evenementen wordt Engels gesproken.

  Cursusprogramma

  Startdatum: 8 juli 2024, 09:00 - 12 juli 2024, 17:00
  ECTS studiepunten: 2 ECTS. Voor meer informatie zie studiepunten en certificaat.

  Tijdens de cursus worden praktische strategieën onderzocht en ontwikkeld. Je zal je vooral richten op het leren en de leerling, waardoor je verder gaat dan identificatiekwesties. Dit geeft leerkrachten de kans om na te denken over voorzieningen en ondersteuning. Daarnaast zal je leren over geestelijke gezondheidskwesties in verband met talent. 

  • Weekprogramma & Sociale Evenementen

   Het weekprogramma van Radboud Summer School is zorgvuldig samengesteld voor de beste ervaring. Op deze pagina vind je de roosters en sociale evenementen.

  Kijk wat onze deelnemers zeggen over hun ervaring!

  Course list

  Overzicht cursussen en disciplines

  Cursusoverzicht
  Keetje in the street: Dutch classic translated from the French

  Onderwijs, Pedagogiek en Coaching

  Overzicht cursussen
  prof. dr. A.J.M. Hoogeveen (Lianne)

  Prof. Dr. Lianne Hoogeveen

  Prof. dr. Lianne Hoogeveen is bijzonder hoogleraar op het onderwerp 'Identification, Support and Counseling of Talent'. Ze is programmadirecteur van de Radboud International Training of High Ability (RITHA), een postacademische opleiding aan het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, gekwalificeerd door de European Council for High Ability (ECHA). 

  Hoogeveen coördineert de masterspecialisatie 'Gifted Education' aan de Radboud Universiteit. Als GZ-psycholoog onderzoekt en begeleidt ze jongeren en volwassenen met hoogbegaafdheid bij CBO Talentontwikkeling in Nijmegen. Als onderdeel van het Behavioral Science Institute (BSI) van de Radboud Universiteit houdt Lianne Hoogeveen zich bezig met onderzoek naar hoogbegaafdheid en onderwijs (specialisme: 'Identification, Support and Counseling of Talent'), waarbij ze samenwerkt met collega's van Nederlandse en internationale universiteiten. Ze is gastdocent aan verschillende Europese en niet-Europese universiteiten. Sinds september 2020 is ze voorzitter van de European Council for High Ability (ECHA).

  Kosten

  • Regulier: €800,- (aanmeldingsdeadline 15 Mei)

  Inclusief: je cursus, koffie en thee tijdens de pauzes, elke dag een warme lunch, officiële opening, officiële afsluiting (met wat drankjes en hapjes).  

  Exclusief: vervoer, accommodatie, sociale evenementen en overige kosten. 

  Kortingen en beurzen

  Toelating

  Niveau van de deelnemer: 

  • Advance Bachelor
  • Master
  • PhD
  • Postdoc
  • Professional

  Toelatingseisen: Minimaal een bachelordiploma (of bijna afgestudeerd); ervaring met of een sterke interesse in het identificeren en stimuleren van talentontwikkeling in leren en leven.

  Toelatingsdocumenten: 

  • Motivatiebrief
  •  CV

   

  Kun je dit jaar niet deelnemen?

  We kunnen je op de hoogte houden van het 2025 cursusprogramma! Wil je in 2025 je kennis verbreden met cursussen over duurzaamheid, recht, onderzoeksmethoden & vaardigheden, data science en meer? Ontvang een e-mail als het nieuwe voorstel klaar is. Want jij hebt een rol te spelen!

  Houd me op de hoogte

  Inschrijven