Docent geeft les in een grote collegezaal

Fluency Coaching for Lecturers - training op maat

Werken op een internationale universiteit of hogeschool kan een geweldige professionele kans zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn als je het gevoel hebt dat je huidige taalvaardigheid niet helemaal op het gewenste niveau is. Dan is deze cursus bedoeld voor jou.

Algemeen

Onze maatwerktraining Fluency Coaching voor docenten is bedoeld om eventuele lacunes in je taalvaardigheid te ontdekken en je spreekvaardigheid te bevorderen, zodat je zelfverzekerd les kunt geven in het Engels. Misschien heb je nog niet eerder lesgegeven in het Engels en wil je grammaticale fouten verhelpen en je goed voorbereiden om je colleges in adequaat Engels te kunnen geven. Of misschien heb je al veel leservaring, maar wilt je jouw taalvaardigheid bijschaven zodat je je op een natuurlijkere manier kunt uiten.

Na een eerste scan van jouw niveau zullen onze ervaren trainers een programma op maat ontwikkelen om je spreekvaardigheid te verbeteren en jouw zelfvertrouwen in een internationale lesomgeving te vergroten.

Cursusinhoud

De volgende onderwerpen kunnen in de cursus aan bod komen:

• Een goede start van je colleges: doelstellingen definiëren, verwachtingen managen, een verstandhouding opbouwen met je studenten;
    • Gestructureerde lessen: structurerende woorden, regulerend discours, duidelijke koppelingen;
    • Duidelijke definities: sleutelwoorden definiëren, academisch versus gesproken taalregister; parafraseren;
    • Uitleg van visuals en gebruik van dia's: belangrijke informatie uitlichten, complexe gegevens beschrijven, diaontwerp;
    • Motiverende en gestructureerde interactie: effectief doorvragen, feedback geven, managen van groepsdiscussies;
    • Internationale lessen: beleefdheidsstrategieën, effectief gebruik van klemtoon in de zin en duidelijke uitspraak;
    • Voorbereiding op belangrijke colleges en congressen: een overtuigende, heldere boodschap ontwikkelen, storytelling en netwerken;
    • Algemene verbetering van spreekvaardigheid: grammaticale nauwkeurigheid verbeteren, woordenschat uitbreiden en jezelf authentiek uitdrukken in het Engels

Opzet

Het aantal sessies en de lengtes hangen af van je startniveau.

• B2: 10 individuele sessies van 1,5 uur + 15 uur zelfstudie
    • C1: 8 indididuele sessies van 1,5 uur + 12 uur zelfstudie
    • C2: 6 individuele sessies van 1,5 uur + 9 uur zelfstudie

Certificering

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal wordt geleverd door Radboud in'to Languages.

De training kan op de campus, bij jouw instelling of online worden gegeven.

Bepaal je niveau

Voor aanvang dien je eerst een Oxford Online Placement Test (OOPT) te maken. Op basis hiervan bepalen we het niveau. Het benodigd niveau is B2-C2 (CEFR).

Schrijf je in voor de OOPT

Inschrijven

Als je meer informatie wilt ontvangen of een offerte op maat wilt ontvangen, dan kan dat via de knop hieronder.

Nader te bepalen
    Vrijgesteld van btw
    Onderwijsvorm
    Keuze tussen op locatie en online
    Intakegesprek

Factsheet

Type onderwijs
    Vergevorderd
    Eindresultaat
    Certificaat

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

info [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)