MethodsNet + RSS
MethodsNet + RSS

Gebruik van AI voor Politieke Analyse (RSS1.05)

Deze een-weekse cursus is bedoeld voor sociale wetenschappers zonder geavanceerde programmeervaardigheden en onderzoekt hoe je grote taalmodellen (GTM) kunt integreren in sociaalwetenschappelijk onderzoek. De cursus biedt een inleiding tot GTM's zoals ChatGPT en leert hoe je ze in verschillende settings kunt gebruiken (synthetische samples maken, instrumenten testen, tekst annoteren, enz.) Alle coderingen en software voor deze cursus worden uitgevoerd in R.

  Algemeen

  Deze cursus is bedoeld voor sociale wetenschappers zonder geavanceerde programmeervaardigheden die hun onderzoek willen uitbreiden met AI-tools (in het bijzonder grote taalmodellen).

  Als basis voor de cursus krijg je eerst een toegankelijke introductie in de aard en het gedrag van grote taalmodellen (GTM), met een focus op modellen zoals ChatGPT. De cursus gaat vervolgens in op de basisprincipes van interactie met LLM's (ook wel "prompt engineering" genoemd) en de verschillen tussen verschillende LLM's (ChatGPT, Claude 2, Bard, etc.).

  Het laatste deel van de cursus richt zich op de toepassing van GTM's op sociaalwetenschappelijke onderzoeksvragen en wordt afgestemd op de ideeën en projecten jijzelf hoopt te verbeteren of uit te breiden met GTM-tools. Toepassingen die in de cursus aan bod komen zijn onder andere het gebruik van GTM's voor het genereren van gesimuleerde of synthetische steekproeven, het testen van enquête-instrumenten, als hulpmiddel bij tekstcodering/annotatie en als dynamische experimentele behandelingen. Deelnemers krijgen ook een korte introductie in de interactie metGTM's via API's, met behulp van R en RStudio.

  Het doel van de cursus is om toegankelijke, hands-on ervaringen met LLM's aan te bieden. Aan het einde van de cursus ben je klaar om te beginnen met het integreren van GTM's in hun onderzoeksprojecten en workflow.
   

  Collaboration

  Kijk wat onze deelnemers zeggen over hun ervaring!

  MethodsNet + RSS

  (Social) Research Methods courses

  Course list
  Course list

  Overview courses and disciplines

  Course list

  Kun je dit jaar niet deelnemen?

  We kunnen je op de hoogte houden van het 2025 cursusprogramma! Wil je in 2025 je kennis verbreden met cursussen over duurzaamheid, recht, onderzoeksmethoden & vaardigheden, data science en meer? Ontvang een e-mail als het nieuwe voorstel klaar is. Want jij hebt een rol te spelen!

  Keep me informed

  Startdatum

  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  17 juni 2024, 09:00 - 21 juni 2024, 17:00
  Docent(en)
  Ethan C. Busby
  Unieke code
  RSS1.05

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Bekijk de vereisten onder kosten en toelating
  Studielast (ECTS)
  2
  Eindresultaat
  Certificaat

  Totaalpakket & Sociale Evenementen

  Ethan C. Busby

  Ethan C. Busby
   

  Ethan Busby is universitair docent politieke wetenschappen aan de Brigham Young University en is gespecialiseerd in politieke psychologie, extremisme, kunstmatige intelligentie, publieke opinie, raciale en etnische politiek, kwantitatieve methoden en computationele sociale wetenschappen. Meer informatie is te vinden op ethanbusby.com Zijn onderzoek maakt gebruik van verschillende methoden, waaronder kunstmatige intelligentie, modellen voor grote talen, laboratoriumexperimenten, quasi-experimenten, enquête-experimenten, online conversaties, tekst-als-data en enquêtes.

  Kosten

  • Regular: €1049
  • Student & PhD's: €699
  • Early Bird Regular: €944,1 (aanmeldingsdeadline* 1 April)
  • Early Bird Student & PhD's: €629,1 (aanmeldingsdeadline* 1 April)

  Inclusief: je cursus, korte ochtend- en late middagcursussen, koffie en thee tijdens de pauzes, elke dag een warme lunch, Officiële Opening, MethodsNET Café (inclusief enkele drankjes en snacks) Officiële Afsluiting (met enkele drankjes en snacks) en een gratis lidmaatschap van 1 jaar (kalenderjaar 2024) als regular lid van MethodsNET.

  Exclusief: vervoer, accommodatie, sociale evenementen en overige kosten.

  Discounts and Scholarships

  Apply for this course

  Toelating

  Niveau van de deelnemer: 

  • Master
  • PhD
  • Postdoc
  • Professional

  Toelatingseisen:  De vereisten voor deze cursus zijn gemiddelde bekendheid met R en RStudio. Deelnemers moeten een laptop meenemen naar de cursus. Het is ook nuttig om naar de cursus te komen met onderzoeksideeën en projecten in gedachten om te gebruiken met grote taalmodellen. Een account aanmaken bij OpenAI (http://tinyurl.com/openaichatgptsignup), Anthropic (https://claude.ai/) en Bard (Google's AI - https://bard.google.com ) is nuttig maar niet verplicht.

  Toelatingsdocumenten: None