Aanbod onderwijs voor professionals

Resultaat 1 - 20 van 197 resultaten
  • Rennend kind

Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen

In deze cursus leer je alles over de bijzondere breinen van kinderen en jeugdigen, en hoe je met testresultaten naar gerichte adviezen vertaalt.

• Portret van handen van dansend stel

Cursus: Systeemtherapie

Hoe betrek je de context ten voordele van de cliënt en behandeling? In deze cursus leer je op welke wijze je dit kunt doen.

• Portret van handen die arm van ander persoon aanraken

Cursus: Seksuologie

Met dit praktijkgerichte programma maak je competenties eigen, door met je cliënt diens seksualiteit bespreekbaar te maken en mogelijke problemen te signaleren.

Startdata

• 30 mei 2024
    • 31 mei 2024
    • 11 november 2024
    • 12 november 2024

CPO Actualiteitendag

De CPO Actualiteitendag vindt plaats op vrijdag 31 mei 2024 bij Van der Valk Zuidas te Amsterdam. Wilt u uw kennis efficiënt en voordelig opfrissen? Kom dan naar de CPO Actualiteitendag en kies 1 of 2 van de 8 topcursussen.

Bioinformatica (voor docenten)

Ontdek de kracht van bioinformatica in onze masterclass voor vo-docenten! Verken het lesmateriaal van het PUC of Science en integreet deze in je curriculum.

• aiforbusiness

Masterclass: AI for Business

In deze masterclass worden mogelijkheden en voorbeelden van AI in de werkpraktijk besproken. Inzicht in AI en typische toepassingen in het MKB komen aan bod.

• Man staart naar het bergachtige landschap

100-uurs basiscursus Cognitieve Gedragstherapie

Deze basiscursus bestaat uit de cursussen Inleiding in de gedragstherapie en Stemmings-, angst- en somatoforme stoornissen uit de gz-opleiding.

Startdata

• 10 juni 2024
    • 11 juni 2024

Netwerkbijeenkomst Natuurkunde

Netwerkbijeenkomst voor natuurkundedocenten: een unieke kans om kennis te delen, ideeën uit te wisselen en het natuurkunde-onderwijs te versterken.

• MethodsNet + RSS

Concepten en Conceptualisatie: Bouwstenen van Sociale Wetenschap (RSS1.17) - Gesloten

Deze zomercursus van een week biedt deelnemers een inleiding in de rol van concepten in theorieën, methoden en onderzoeksontwerp.

Discoursnetwerkanalyse (RSS1.04) - Bevestigd

Deze zomercursus van een week introduceert discoursnetwerkanalyse, een methodologie die kwalitatieve inhoudsanalyse combineert met sociale netwerkanalyse om beleidsdebatten en hun ontwikkeling in de tijd te meten.

• MethodsNet + RSS

Analytisch Pragmatisme: Een Inleiding tot Relationele Sociale Wetenschap (RSS00.04) - Gesloten

In deze cursus verken je een alternatieve manier van sociale wetenschappen die zijn oorsprong vindt in de analytische benadering van Max Weber en de reflecties van belangrijke pragmatistische denkers.

• Basic dosimetry and radiobiology for radionuclide therapy

Basisdosimetrie en radiobiologie voor radionuclidetherapie (RSS3.07) - VOL

In deze cursus krijg je basiskennis van dosimetrie en radiobiologie voor gerichte radionuclidetherapie om toe te passen in onderzoek en de dagelijkse klinische praktijk.

Big Data: Gegevensverzameling, Scrapen en API's in R (RSS1.08) - Gesloten

Deze cursus behandelt geavanceerde technieken van web scraping en algoritme auditing en is op maat gemaakt voor sociale wetenschappers.

Casestudy-Onderzoek in de Sociale Wetenschappen (RSS2.04) - Gesloten

Leer kwalitatieve casestudies te begrijpen, te waarderen, toe te passen en te gebruiken voor je eigen onderzoek.

• MethodsNet + RSS

Causale Gevolgtrekkingen met Natuurlijke Experimenten: DiD, RDD, IV en Gematchte Ontwerpen (RSS2.05) - Gesloten

Leer meer over kwantitatieve causale gevolgtrekkingen met behulp van observationele gegevens in de sociale en economische wetenschappen.

• An introduction to the theory and practice of Personal Science

Een inleiding in de Theorie en Praktijk van Persoonlijke Wetenschap (RSS00.08) - Gesloten

Ontdek Persoonlijke Wetenschap deze zomer! Doe mee aan onze cursus en ontdek het fascinerende snijvlak van zelfobservatie en gegevensanalyse.

Etnografisch Onderzoek: Vraagstukken en Interpretaties (RSS2.18) - Bevestigd

De uitdagingen van veldwerk hebben niet alleen te maken met het genereren van gegevens, maar ook met het navigeren door de politiek van "het veld" en het bewegen tussen het veld, het bureau en de pagina.

• MethodsNet + RSS

Feministische Kennis en Onderzoekspraktijk: Postkoloniale Bemiddelingen en Mogelijkheden (RSS2.19) - Bevestigd

Als sociale wetenschappers zijn we allemaal betrokken bij het produceren van kennis. Een centraal aandachtspunt van postkoloniale feminismen is het in twijfel trekken van de voorwaarden waaronder we kennis produceren.

Focusgroepen (RSS2.11) - Bevestigd

Deze cursus is een introductie in focusgroepmethodologie voor het verzamelen van kwalitatieve gegevens in de sociale wetenschappen. Interactieve lezingen maken je vertrouwd met de aard, het gebruik, de beperkingen en de logistiek van focusgroepen.

Geavanceerde tekstanalyse (RSS1.18) - Gesloten

In de kern hebben tekst-als-gegevens benaderingen hetzelfde doel als klassieke inhoudsanalyse - betekenis halen uit tekst. Door de ongestructureerde en multidimensionale aard van teksten zijn er echter extra uitdagingen om dit doel te bereiken.