kansenongelijkheid
kansenongelijkheid

Kansenongelijkheid & diversiteit

In elke klas zijn diversiteiten te vinden. Soms direct zichtbaar, veel vaker onder het oppervlak. Soms bespreekbaar, soms (schijnbaar) taboe. Culturele en etnische diversiteit, sociaal-economische ongelijkheid en diversiteit in gender en seksuele voorkeuren kunnen een grote rol spelen in groepsdynamiek, in de identiteitsontwikkeling van leerlingen en in kansenongelijkheid. 

  Algemeen

  Het herkennen en erkennen van die verschillende soorten diversiteiten is belangrijk in het creëren van een goed leer- en leefklimaat in de klas, waarin alle leerlingen kansen krijgen. Wat zijn de relaties tussen kansenongelijkheid en diversiteiten? En hoe zie je die terug op je school? Hoe kun jij in je onderwijspraktijk kansenongelijkheid verkleinen?

  In deze specialisatie gaan we dieper in op deze en andere vragen die je hebt over kansenongelijkheid en diversiteiten. We verbinden daarbij constant het macroniveau van ongelijkheid met het meso- en microniveau van diversiteiten op jouw school en in je klas. Je onderzoekt daarbij welke verschillende visies en perspectieven er zijn op het thema, welke daarvan het beste bij jou passen als docent en wat dat betekent voor je handelen in je onderwijspraktijk.

  Voor wie?

  Docenten in het voortgezet onderwijs. 

  Startdatum

  08 april 2024, 15:30
  8 april – 10 juni (wekelijks op maandagmiddag van 15.30 – 17.15 uur)
  Kosten
  € 250
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands

  Factsheet

  Type onderwijs
  Seminar

  De investering voor de specialisatie Kansenongelijkheid & diversiteit is €250. Meld je aan door je naam en e-mailadres op dit formulier achter te laten en door ons te laten weten of je eerder student bent geweest aan de Radboud Universiteit en in het bezit bent van een studievoucher van deze universiteit.

  Naar het inschrijfformulier