Teacher with students in a lecture hall
Teacher with students in a lecture hall

Lecturing in English in the International Classroom (e-learning)

Als gedreven docent wil je al je studenten een effectieve leerervaring bieden, ongeacht hun achtergrond of cultuur. Tegelijkertijd wil je daarbij je eigen unieke stem en energie behouden. Deze e-learning helpt je de hiervoor benodigde vaardigheden te ontwikkelen.

  Algemeen

  Internationalisering biedt veel interessante nieuwe mogelijkheden voor studenten en docenten, maar vraagt ook meer van de taal- en communicatievaardigheden van die laatste groep. Het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden voor het lesgeven aan een internationale groep, vereist zelfs van ervaren docenten inzicht en zelfreflectie. De cursus 'Lecturing in English in the International Classroom' ondersteunt je hierbij, door je de mogelijkheid te bieden op een zelfgekozen plek en tijdstip te reflecteren op je eigen praktijk.

  Dit is een e-learningcursus. Dat wil zeggen:

  • Alle materialen zijn online beschikbaar (5 modules die gedurende 10 weken worden uitgegeven).
  • Je plant je eigen leren en studeren op een zelfgekozen plek en tijdstip.
  • Je stuurt periodieke reflecties op je vooruitgang in, op basis waarvan onze trainers je tips geven om je met je ontwikkeling en probleempunten verder te helpen.

  Cursusniveau

  Lecturing in English C1/C2 (CEFR)

  Certificering

  Na het voltooien van alle modules en het insturen van de benodigde opdrachten ontvang je een certificaat als bewijs dat je de cursus voltooid hebt. 

  Wat anderen zeggen over deze cursus

  Ik heb onregelmatige werktijden, dus het was erg fijn dat ik zelf kon bepalen wanneer ik startte met de modules. De tips die ik ontving, hielpen me echt. Ik zou deze e-learning zeker aanraden.

  Praktische informatie

  De totale duur van de cursus is 10 weken. Zodra de cursus begint heb je per module twee weken om deze te voltooien. Zelfstudie is 8-10 uur per module en 4 uur voor de Introductiemodule.

  Deze cursus wordt op verzoek aangeboden. Neem contact op met het Service Centre om in overleg met de docent een startdatum te bepalen.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Online
  Voertaal
  Engels
  Intakegesprek
  Ja

  Factsheet

  Type onderwijs
  E-learning
  Niveau
  Vergevorderd
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024-361 21 59
  info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

  De opdrachten die je lopende de cursus uitvoert, zijn ontworpen om je te laten nadenken over hoe je college geeft en wat je in talig opzicht moet verbeteren. Ook krijg je inzicht in wat internationale studenten willen. Een van onze trainers voert een individuele evaluatie uit van je onderwijsvaardigheden om de juiste koers met je uit te stippelen. Aan het einde van iedere module kijkt de trainer ook met jou hoe je vooruitgang verloopt. Aan het einde van de cursus lever je een verslag van je leerproces in en krijg je begeleiding over de vervolgstappen in je professionele ontwikkeling.

  Pre-cursusmodule

  In deze pre-cursusmodule ga je reflecteren op je eigen collegestijl en deze analyseren om verbeterpunten te identificeren. Je levert ook een opname in van een van je hoorcolleges, op basis waarvan onze trainer je zal helpen om een leerplan te ontwikkelen zodat je zoveel mogelijk uit de cursus kunt halen.

  Module 1 - Getting Started

  Getting Started richt zich op de strategieën en de taal die je nodig hebt om hoorcolleges effectief en efficiënt te beginnen. In deze module zul je ook allerlei collegestijlen analyseren en onderzoek doen naar technieken voor het creëren van enthousiasme en betrokkenheid bij je colleges. Deze module zal ook probleempunten qua grammatica en uitspraak uitlichten waar je aandacht aan moet besteden en helpt je met het verder in kaart brengen van je persoonlijke leerdoelen.

  Module 2 - Structuring a Lecture & Developing Fluency

  Structuring a lecture behandelt de taal die je nodig hebt om de geplande structuur van het college te communiceren naar je studenten en deze concepten tot een samenhangend geheel te verbinden. Je leert hoe je kunt nagaan of studenten de inhoud van je colleges helemaal hebben begrepen, en hoe je sterk kunt eindigen. Deze module geeft je ook meer mogelijkheden om te werken aan specifieke struikelblokken in je taalvaardigheid. Daarnaast krijg je tips voor hoe je je stem kunt gebruiken om de aandacht van je studenten te krijgen en je boodschap te communiceren.

  Module 3 - Managing Tricky Classroom Situations

  Deze module richt zich op een aantal van de taalkundig meest uitdagende elementen van college geven. Eerst onderzoek je de taal die je nodig hebt om complexe data in afbeeldingen en figuren te beschrijven. Het tweede deel richt zich op taal en strategieën die je nodig hebt om vragen duidelijk en logisch te beantwoorden. Deze taalontwikkeling zal je helpen met het opbouwen van de betrokkenheid en interactie die studenten met je materiaal hebben.

  Module 4 - The International Classroom

  Deze module richt zich op hoe aandacht voor taal en cultuur je kan helpen met het bevorderen van goede relaties in het klaslokaal, zowel tussen de docent en de student als tussen studenten onderling. Naast taal biedt The International Classroom je ook een introductie in de verschillende communicatiestijlen en verwachtingen van studenten uit andere culturen. Dit begrip is onmisbaar voor het scheppen van een ondersteunende, gastvrije en productieve leeromgeving.

  Neem contact op

  Kosten

  De kosten zijn inclusief toegang tot de online materialen & persoonlijke feedback en begeleiding op het ontwikkelen van je eigen leertraject.

  Inschrijven

  Via onderstaande knop kun je meer informatie opvragen.

  Neem contact op